Rukometašice Crne Gore će imati lagan uvod u Svjetsko prvenstvo, jer će u prva dva dana u Kumamotou igrati sa Senegalom i Kazahstanom.

A onda ih čeka pakao, jer će se za manje od 75 sati sudariti sa Mađarskom, Rumunijom i Španijom. Jedna od te tri selekcije neće vidjeti drugu fazu SP.

Nadamo se da će tim Pera Johansona izboriti plasman među 12 najboljih selekcija svijeta prije posljednjeg kola prve faze, jer na zatvaranju grupe C igra protiv jedne od najkarakternijih selekcija svijeta, Španije.

„Lavice” i „ratnice” su u prošlosti vodile velike bitke. Crna Gora je slavila u polufinalu Olimpijskih igara u Londonu (27:26), potom i u glavnoj fazi Evropskog prvenstva u Srbiji (27:23), ali se Španija osvetila dvije godine u polufinalu kontinentalnog šampionata (19:18).

Uzgred, pobijedila nas je i na OI u Rio de Žaneiru (25:19) i u finalu Mediteranskih igara u Taragoni (27:23). Očekuje se uzbudljiv i neizvjestan meč i u Japanu, a Karmen Martin u ekskluzivnom razgovoru za naš portal prepušta ulogu favorita Crnoj Gori.

- Crna Gora ima veoma kompletnu selekciju, sa mnogo dobrih odbrambenih igračica i liderki, koje imaju veliko iskustvo. Biće favorit protiv nas, ali moramo prvo da odigramo utakmicu, pa ćemo vidjeti - rekla je kapitenka Španija za mnerukomet.me.

Šta očekuješ od Svjetskog prvenstva? Dokle Španija može da dogura?

- Vjerujem da će šampionat u Japanu biti veoma interesantan. Mnogo selekcija će biti bez dosta važnih igračica, a mislim da to može da pruži šansu nekim reprezentacijama da doguraju daleko. Ne mogu da kažem dokle će Španija stići, a ja želim da napredujemo i da svaku utakmicu igramo kao da nam je posljednja.

Ko je favorit da prođe u glavnu fazu iz grupe C?

- Ako moram da konstruišem, rekla bih Crna Gora, Mađarska, Rumunija, pa onda mi.

Ko su glavni favoriti za titulu u Japanu?

- Može da bude puno favorita, ali mislim da su najveći Francuska, Rusija i Crna Gora.

Volim Itanu, Andreu i Majdu, srećna sam što sam ih upoznala

Karmen Martin se ovog ljeta vratila u Bukurešt, čiji je dres nosila od 2014. do 2017. godine i osvojila Ligu šampiona 2016.

U prvom mandatu u Rumuniji saigračica joj je bila Majda Mehmedović, a sada su Andrea Klikovac i Itana Grbić, koja nam je bila posrednica za ovaj intervju.

- Volim ih sve. Veoma su prirodne, divni su ljudi i srećna sam što sam ih pronašla tokom mog prelijepog rukometnog puta.