Do početka fajnl-fora Lige šampiona za rukometašice je ostalo svega nekoliko sati, vrijeme je za našu rubriku "Kaćina analiza".

Proslavljena crnogorska rukometašica Katarina Bulatović, koja je četiri puta osvajala titulu klupskog šampiona Evrope, smatra da je Đer, sa kojim je pokorila Stari kontinent 2014. godine, izraziti favorit.

Ali, ne otpisuje ni Brest, sa kojim branilac titule igra danas (15.15 časova) na otvaranju završnog turnira u "Laslo Pap areni" u Budimpešti.

- Đer je veliki favorit, ali ne smije da se zapostavi ni Brest. Način na koji je osvojio titulu prvaka Francuske, kada je nadoknadio veliki minus iz prve utakmice protiv Meca, govori da ima kvalitet i da je u dobrom raspoloženju stigao u Mađarsku - kaže nekada najbolji desni bek svijeta.

Razloga zbog čega je mađarski gigant u prednosti je mnogo.

- Brestu je ovo prvo učešće na završnom turniru, a za Đer ovo nije ništa novo. Nije ni za Ambrosa Martina, koji je četiri puta osvojio Ligu šampiona, a nedavno se vratio u Đer. Sigurna sam da ima bolji plan od trenera Bresta Lorana Bezoa, a i ekipa igra odlično otkada se on vratio.

Kaća je igrala u Đeru, voli taj klub, ali ne može otvoreno da navija za njega. Razlog - Đurđina Jauković, jedna od njenih najdražih saigračica.

- Navijaću za Đer, ali malo više za Đinu. Normalno, voljela bih da osvoji Ligu šampiona, po svemu to zaslužuje. Kao što sam i rekla ranije, trebalo joj je vremena da se uklopi u novi klub i očekivala sam njene najbolje partije poslije Nove godine. Od tada igra stvarno super - naglašava Bulatović.

U drugom polufinalu, od 18 časova, sastaju se Vajpers i debitant u Lligi šampiona, CSKA, koji je prije nekoliko dana protiv Rostova osvojio titulu prvaka Rusije.

- Vajpers je izraziti favorit, jer ima igračice koje su osvajale Ligu šampiona i znaju kako se to radi - Loke, Lunde i Merk. One i još nekoliko igračica su i sa Norveškom osvojile mnogo medalja i imaju puno više iskustva od CSKA. Voljela bih, ipak, da Ruskinje pobijede i zbog Iljine sa kojom sam igrala u Rostovu, i zbog nekoliko mladih igračica tog tima - zaključila je Kaća Bulatović.

Pratite nas!