Anastasija Babović priključila se novom klubu, mlada golmanka stigla je u Dunajvaroš gdje želi da što više vremena provede na terenu.

Imaće priliku da se oproba u najjačoj ligi u Evropi.

Talentovana golmanka se potpuno oporavila od operacije prednjih ukrštenih ligamenata, kaže da se dobro osjeća i da od ponedjeljka zvanično počinje klub sa radom.

- Nekoliko dana smo zajedno, udaljeni prilično od grada, sa željom da se družimo i upoznamo. Ekipa je mlada, u odnosu na prošlu sezonu prilično izmijenjena, a nakon problema oko finansija zbog virusa, uslijedile su promjene u stručnom kadru i rukovodstvu kluba - ispričala je Babović.

Vjeruje da će se brzo uklopiti.

- Iskreno, sve je neobično, nikad se nijesam odvajala od kuće, bila sam samo u ŽRK Budućnost. Imam malo problema oko jezika, ali na sreću trener i moje dvie koleginice znaju engleski jezik što mi mnogo olakšava. Od prvog dana osjećam lijepu energiju, prijatni su i pažljivi. Vidim da su i djevojke orne da rade, a do početka prvenstva imaćemo sedam provjera. Liga počinje oko 20. avgusta, a već na startu igramo sa Đerom i FTC-om.

Našoj reprezentativki prija sredina.

- Dunajvaroš je mali grad, miran i ljudi vole rukomet. Pozicija grada je dobra, jer je na oko 60 kilometara od Budimpešte. Ali, to najmanje važno, znam zbog čega sam ovdje, želim da branim. To je prioritet, boriću se za minute.

Anastasija je, inače, na pozajmici u Dunajvarošu.