Andrea Klikovac, poput mnogih crnogorskih reprezentativki, čeka na konačnu odluku Rukometnog saveza Rumunije hoće li se liga, kao što je ranije najavljeno, nastaviti 31. maja ili će se prekinuti.

Naša reprezentativka, sa Itanom Grbić, nastupa za Bukurešt.

- Iskreno, ne znam kako će sve to da izgleda ako liga krene. Mnogo je utakmica u nekih 20 dana. Ne znam kako će igrači sve to da podnesu. Praktično smo više od dva mjeseca bez zajedničkog rada i utakmica. Ok, treniramo individualno, ali to nije ni blizu kao kada smo u ekipnom treningu i u normalnim uslovima. Naša ekipa je, inače, tokom sezone muku mučila sa povredama i oporavkom. Ali, to nam je posao, ako odluče da ligu nastave, biće tako - kazala je Klikovac.

Na odluku EHF da se u septembru održi završnica Lige šampiona i možda mečevi četvfinala, Klikovac ovako gleda:

- Bila bih razočarana da ne igramo četvrtfinale. Znamo dobro kako je tekla sezona i da smo ,,krvavim” radom izborili mjesto koje nas je približilo završnici. Mislim i na Bukurešt i Budućnost i sve ekipe koje ne bi igrale završni turnir. Sa druge strane, biće i malo čudno igrati u septembru jer će mnoge ekipe nastupati sa novim sastavima. U svakom slučaju, smatram da ne bi bilo fer da se ne igraju mečevi četvrtfinala.

Naša reprezentativka koliko god može trudi se da održi formu. Teško je, ali...

- Treniram kod kuće, koliko mogu, ali dok ne izađemo na teren nećemo znati pravo stanje tijela. Vidjećemo.

Situacija u sportu nije sjajna. Mnogi klubovi, između ostalog i Bukurešt, smanjili su znatno primanja za mjesece u kojima su aktivnosti stale.

- Iskreno se nadam da će na kraju sve da bude dobro i da će se stvari normalizovati. Vjerujem da će klubovi naći rješenja i sponzore da održe rukomet. Znamo koliko je rukomet popularan i koliko sportisti uživaju u tome. Vjerujem da će se sport vratiti na nivo gdje je bio i da će klubovi dati igračima to što zaslužuju.

 

 

Pratite nas!