Crna Gora je drugi put zaredom osvojila srebro na Mediteranskom prvenstvu.

Za zlato je falilo tako malo, ali uspjesi na takmičenjima u mlađim kategorijama, u normalnim zemljama, nemaju važnost kao stvaranje igrača za seniorske selekcije.

Ako je suditi po šampionatu u Atini, Crna Gora već ima tri igrača za blistavu budućnost - Radojicu Čepića, Arsenija Dragaševića i Luku Vukićevića.

Čepić, kapiten mladih „lavova”, izabran je za najboljeg srednjeg beka, Dragašević je najbolji lijevi bek, a Vukićević je prvi strijelac šampionata.

- Mnogo sam zadovoljan kako smo se pokazali. Ovo je dosad bilo najjače prvenstvo Mediterana, ali sam srećan kako smo stajali na terenu, kako smo borili. Žao mi je što nismo osvojili zlato, jer smo davali sve od sebe na svakoj utakmici, ali su sitnice prelomile - istakao je Čepić.

Crna Gora je dobila sedam mečeva, a oba puta je izgubila od Španije.

- To je selekcija koja ima poseban stil igre, sa brzim protokom lopte i odličnom saradnjom svih igrača.

Za mladu ekipu je glavni cilj Evropsko prvenstvo B divizije u Podgorici u avgustu, kada će pokupati da konačno uđe u elitu.

- Vidim nas u A diviziji, jer se stvarno trudimo i svako ima želju da se domogne elite. Mislim i da smo mnogo bolji igrači nakon ovog takmičenja, jer smo stekli veliko iskustvo. Odigrali smo mnogo dobar turnir i napredovali kroz svaku utakmicu. Mi jesmo iz male zemlje, ali velikog srca. Borimo se za svoju državu i želimo da postignemo što više - poručio je Čepić.

Dragašević još žali za titulom.

- Bitno je da smo, kad smo izašli na teren, svi dali sve od sebe. Imali smo ogromnu želju da osvojimo 1. mjesto, izmaklo nam je zamalo, jer smo svaku trećinu izgubili sa po gol razlike. Sada nas čeka nastavljak domaće lige, potom turnir u Bugojnu sa reprezentacijom, a onda prvenstvo B divizije. To moramo da osvojimo.

Vukićević je najniži od tri beka iz startne postave, ali je sjajan napadač, što je pokazao titulom najboljeg strijelca šampionata.

- Kad smo krenuli, znali smo da nas čeka nikad jače prvenstvo Mediterana. Znajući svoje kvalitete, išli smo na zlato i bili smo mu blizu. Nijanse su odlučile, finale je moglo da se prelomi na našu stranu. Ovo je odlična uvertira za avgust, kad očekujemo plasman u A diviziju - naglasio je mladi Cetinjanin.

Pratite nas!