Cilj smo postavile, rekla bih da ima pritiska, ali znaćemo da se uzdignemo, a možda nas i pogura u pravom smjeru - kazala je za mnerukomet.me ,,lavica“ Andrea Klikovac.

Crnogorske rukometašice u subotu od sedam sati odigraće premijerni meč SP sa Senegalom. Sa manje poznatom reprezentacijom, kvalitet ,,lavica“ mora da dođe do izražaja.

- Čini mi se da nikad u reprezentaciji nije bilo više igračica koje baš igraju u svojim klubovima. Svaka od nas u dobrom stanju će sačekati start prvenstva, svjesne da nam ništa neće biti lako. Znamo, prije svega, koliko je teško igrati prvu utakmicu na nekom takmičenju.

Crnogorke su krenule u analizu protivnika. Prvo sa Senegalom, a onda i Kazahstanom.

- Neko ko najbolje ne poznaje rukometne prilike mogao bi da kaže ili se zapita da li Senegal uopšte  igra rukomet. Ali, mi znamo da Senegal igra rukomet i da za ovu selekciju nastupaju igračice za koje nije bilo mjesta u francuskoj reprezentaciji. Nijesu za potcjenjivanje. Bilo bi super da na startu šampionata osvojimo bodove i podignemo nivo samopouzdanja.

Andrea ima iskustvo igranja sa i protiv mnogih rumunskih i mađarskih reprezentativki. Ima visoko mišljenje o reprezentacijama sa kojima će voditi glavnu riječ u grupi C.

- Možda sam očekivala, sve dok se pred put sa reprezentacijom Rumunije nije desilo što se desilo, da će nam u pretposljednjem kolu sa njima biti najteže. Mislim da sa Španijom odavno nijesmo igrale, pa nam možda i sa njima u posljednjem meču bude najteže. Naravno da je lakše kada igraš sa protivnicima koje poznaješ. Ali, eto, istakla bih Španiju samo zato što odavno nijesmo imali međusobne duele.

Mađarska?

- Vrhunska reprezentacija sa igračicama koje konstantno igraju Ligu šampiona i koje dolaze iz jakog domaćeg prvenstva. Očekujem tešku utakmicu i sa njima.

,,Lavice“ jedva čekaju start šampionata.

- Zaista je tako,  jedva čekamo da počnu utakmice, nestrpljive smo.

Prokomentarisala je ljevakinja našeg nacionalnog tima izdanje protiv Njemačke u jedinom kontrolnom meču pred SP.

- Više sam zadovoljna nego nezadovoljna. Imale smo praktično trening pred taj meč. Koliko god se znamo, koliko god da smo dugo zajedno, opet, kada dođemo na okupljanje, nakon nekoliko mjeseci, potrebno je malo vremena da se vratimo sistemu. Prednost je što imamo dobru komunikaciju između sebe. I to je ono što nas krasi.  

 

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve