I emocije su do maksimuma. ,,Lavice” se spremaju za treće učešće na OI, Bojana Popović sa saradnicima polako završava plan i program za Tokio.

Posljednja provjera pred put na OI čeka ih naredne sedmice u Mađarskoj gdje će odigrati kontrolne utakmice sa domaćinom i Brazilom.

- Mi koje nismo bile na Igrama vjerovatno nismo svjesne šta nas čeka i kako je to, a iskreno ne mogu da dočekam da sve krene. Toliko sam srećna... Prebrzo sve prolazi i bukvalno preko noći će početi OI - kazala je Matea Pletikosić.

,,Lavice” nijesu puno odmarale nako obaveza u klubovima.

- Ne mogu da kažem da smo svi dugo van treninga, a mogu da kažem da kvalitetno radimo. Spremamo se za prve rivale, a prije toga ćemo odigrati dva meča na turniru u Mađarskoj. Sigurno da će nam kontrolne utakmice puno značiti, a značilo nam je što smo prošle nedjelje trenirali sa rukometašima. Potrebni su nam jači treninzi i utakmice za ono što nas vrlo brzo čeka.

O grupi na Igrama Matea kaže:

- Nema slabih rivala i svako je za poštovanje. U prvom kolu nas čeka Angola, a onda Japan i redom. Razlika je tolika da se moramo maksimalno spremiti za sve protivnike Nemamo ni nešto previše iskustva igranja sa njima, ali znamo da fokus mora biti na 110%. Psiha je, takođe, vrlo važna i spremnost da se odgovori različitim stilovima rukometa. Na primjer, Japan sigurno igra dobar rukomet, selektor im je Danac, reprezentativke Angole su jake, brze... Sve u svemu, jaka grupa i niko nije za potcjenjivanje. Svi rivali se spremaju i željni su pobjeda i borbe. Mislim da će svaka utakmica biti egal - napomenula je Matea.

Faktor iznenađenje važno je spriječiti.

- Norvešku smo dobili u kvalifikacijama. Odigrali smo sjajnu ,,5-1” odbranu, iznendili smo i prosto nijesu bile spremne za to. Kada neko nekoga iznenadi novim stvarima sigurno nije sve jedno. Mi ćemo raditi, naravno, na sebi, spremaćemo sve protivnike i pokušati da kroz maksimum i poštovanje dogovora dođemo do dobrih stvari.

Odlična sezona je iza naše reprezentativke. U Krimu je briljirala.

- Zahvalna  sam i nadam se da ću nastaviti u ovom ritmu. Srećna sam što sam napokon dobila priliku i iskoristila je.

Na kraju priče najvažnije je zdravlje.

- Samo zdravlje da nas posluži, sve drugo će da dođe.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve