Pripreme su uvijek teške, a prve dvije sedmice fizički su bile najteže, ali smo ih dobro odradile. Nijesam u to sumnjala, kao ni u dobru atmosferu. Pripreme teku dobro, ide onaj ljepši dio, sa više rukometa - kazala je Majda Mehmedović.

Ženska seniorska reprezentacija u Podgorici se priprema za Olimpijske igre u Tokiju, koje otvara 25. jula duelom protiv Angole. Od prvog dana priprema koje su počele 10. juna, u timu vlada odlična atmosfera, a selektorku Bojanu Popović posebno zadovoljnom čini to što može da računa na sve djevojke koje konkurišu za mjesto u timu, koji će biti jedini rukometni predstavnik bivše Jugoslavija na najvećoj svjetskoj smotri sportista.

U taboru našeg tima ističu da se naporno radi, ali da niko ne razmišlja o umoru, jer znaju što predstavlja nastup na Olimpijskim igrama i koliko je značajno da ekipa spremno dočeka 25. jul i početak takmičenja, na kojem će rivali osim Angole, biti Japan, Norveška, Južna Koreja i Holandija.

Do 15. jula i odlaska u Tokio, „lavice“ će imati provjere na turniru u Šiofoku, na kojem će 6. i 7. jula odmjeriti snage protiv domaćina Mađarske i Brazila.

- Veoma je važno što smo kompletne, drago mi je što je to slučaj poslije duže vremena i da ima prostora da radimo i da se uvježbamo. Sve koje smo ovdje želimo da budemo dio tima za Tokio. Svaka se bori, ali je najvažnije da se radi kvalitetno, a najbolje će putovati u Tokio. Svi su navikli da dajemo maksimum na svakom takmičenju, što ćemo uraditi i na predstojećim Igrama. To nije upitno. Drugačije je sada, na prethodnim Igrama sam bila mlada i neiskusna, sada sam uz Jovanku jedna od najiskusnijih igračica. Taj teret malo postoji, ali smo se kroz karijeru navikle na mnoge stvari koje prate sportistu. Imamo jaku grupu, a na Igrama su svi rivali zahtjevni. Idemo korak po korak, spremićemo se dobro. Generalno nam najteže padaju utakmice sa ekipama koje nijesu iz Evrope. Manje ih poznajemo, ali ne sumnjam da ćemo dati sve od sebe i graditi formu.

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve