Na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, koji je na programu od 19. do 21. marta u Podgorici nastupiće tri, umjesto četiri reprezentacije kako je prvobitno bilo planirano.

Tako će rivali izabranica selektora Kima Rasmusena biti samo Norveška i Rumunija, dok je iz Svjetske rukometne federacije (IHF) saopšteno da u Podgoricu neće doputovati azijska reprezentacija - Hong Kong (prva zamjena) i Tajland (druga zamjena).

Iz nacionalne federacije Hong Konga obavijestili su IHF da nijesu u mogućosti da učestvuju, dok Tajland nije dostavio odgovor u predviđenom roku. Kako je iscrpljen spisak svih zamjena iz azijskih kvalifikacija, turnir u Podgorici će imati tri učesnika.

Norveška će biti protivnik prvog dana, 19. marta, slijedi slobodan dan za naš nacionalni tim, dok je posljednjeg dana zakazan okršaj protiv Rumunije.

Plasman na kvalifikacioni turnir izboriće dvije prvoplasirane selekcije sa turnira.

Selektor Rasmusen ranije danas objavio je spisak igračica za predstojeći turnir, a na kojem je sigurnih 14 igračica, dok će za preostala dva mjesta konkurisati šest djevojaka.

Pratite nas!