Selektor ,,lavica” Per Johanson poslije poraza od Francuske (29:13) u prvoj utakmici Zlatne lige kazao je:

- Početak je bio dobar, odbrana na potrebnom nivou i sa dobrim rješenjima u napadu. Tada smo počeli da pravimo tehničke greške i primamo golove iz kontri i polukontri. To je uslovilo veliki minus na poluvremenu. I u prvih deset minuta nastavka smo odigrali dobro, ali sam nakon toga odlučio da pružim šansu svim igračicama. Ovo je prva utakmica u Danskoj, vjerujem da ćemo odigrati bolje već u narednom meču. I Danska i Norveška su na istom nivou kao i Francuska, tako da će zahtjevati naš maksimum.

Sanja Premović je postigla posljednja četiri gola za naš tim. Vjeruje da će ekipa pokazati bolje lice u narednim mečevima sa Danskom i Norveškom.

- Bilo je dobro otvaranje utakmice, a bile smo i dobre u odbrani i sa energijom. Ali, Francuskinje su od sredine prvog poluvremena počele da igraju dublju odbranu, ,,prodale” smo nekoliko jeftinih lopti i primile lake golove iz tranzicije, a onda više nijesmo mogle da se vratimo. Bilo je izuzetno teško, okupili smo se poslije devet mjeseci i u drugačijem sastavu. Treba da gledamo pozitvno, izvučemo dobre stvari, a da radimo na slabijim i da u budućnosti ne primamo lake golove.