Rukometni savez Crne Gore povodom odlaganja kvalifikacionog olimpijskog turnira, koji je u Podgorici trebao da počne 20. marta, otkazao je okupljanje ženske seniorske reprezentacije nakon odluke Svjetske rukometne federacije (IHF).

- Na hitnom sastanku predsjednika Rukometnog saveza Crne Gore Petra Kapisode i potpredsjednika Evropske rukometne federacije Predraga Boškovića, sa selektorom Perom Johansonom i trenerom Adrianom Vasileom, odlučeno je da se otkažu okupljanje i prvi trening koji su bili zakazani za subotu.

Imajući u vidu to da nekoliko reprezentativki dolazi iz država koje su pogođene koronavirusom, kao i obavezujuće mjere i preporuke koje je donijelo Ministarstvo zdravlja, na sastanku je ocjenjeno da je otkazivanje najbolja mjera kojom se štiti zdravlje igračica i stručnog štaba, koje je od najvećeg značaja za Rukometni savez Crne Gore - piše u sapštenju.

Odgađanje svih takmičenja pod okriljem Evropske rukometne federacije (EHF) i Svjetske rukometne federacije (IHF) prilika je za kratak odmor svih naših reprezentativki, koje će vjerujemo u dobrom zdravstvenom stanju i u kompletnom sastavu, u junu ispuniti zacrtane ciljeve, uz podršku naših vjernih navijača, ukoliko se situacija sa koronavirusom koji je pogodio čitavu planetu, do tada normalizuje.

Rukometni savez Crne Gore istovremeno želi da informiše javnost da je sve bilo spremno za organizaciju kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, te da usljed novonastale situacije preduzima potrebne mjere kako bi se pripremio za isti u novom terminu koji tek treba da bude određen - piše u saopštenju.

 

 

Pratite nas!