„Lavovi” su odradili prvi trening u EHF sedmici, u okviru koje će u srijedu protiv Kosova i u nedjelju na gostovanju BiH odigrati prve mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj.

Protivnik u kvalifikacionoj grupi 7 je još Slovenija.

Na smotru najboljih selekcija Evrope će se plasirati po dvije iz svih osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane.

Sjajno raspoloženje vladalo je na prvom okupljanju nacionalnog tima od aprila i nezaboravnog baraža protiv Grčke, u kojem je izboren plasman na Svjetsko prvenstvo, a selektor Zoran Roganović mogao je da računa na svih 18 igrača sa spiska.

„Moramo da budemo oprezni, mi smo sada plijen, sada smo mi selekcija koju sve ekipe iz regiona žele da pobijede”, upozorio je Roganović uoči prvog treninga.

U prvom meču, Crna Gora je veliki favorit protiv Kosova, tima koji će kako je rekao selektor, biti oslabljen neigranjem dvojice igrača iz startne postave.

„Nikad se ne zna, možda dođu mladi momci, koji su spremni da trče i da se bore, a sigurno da žele da nas iznenade”, kazao je Roganović i naglasio:

„Smatram da neće biti lako, kao što nije bilo lako ni u jednim kvalfikacijama. Nikada nismo uspjeli da na prvim mečevima završimo veliki posao, već smo se uvijek vadili u nastavku, pa i u finišu”.

Pratite nas!