Rudar je početkom sezone dobio moćno pojačanje - u matični klub vratio se Nemanja Vuković. Redom saigrači ističu koliko je donio sigurnosti na terenu i šansu da uče od njega. Vuković je najbolji strijelac lige (86 golova) i asistent (36) i jedan je od najzalužnijih što Rudar dijeli lidersku poziciju za Lovćenom i Budvom.

Tim iz Pljevalja drugi dio sezone otvorio je pobjedom, a sa samo jednim porazom, i to upravo od Lovćena, čeka sjutrašnji derbi na Cetinju.

- Nemamo šta da izgubimo, idemo rasterećeno u meč. Pripremali smo se, a smatram da je psihološka priprema najvažnija. Na terenu smo do sada pokazali koliko smo spremni. Mislim da je sjutrašnja utakmica prekretnica u sezoni. Naravno, i druge utakmice su bitne , ali ova je baš važna, a za Lovćen najbitnija. Mi i ako izgubimo neće biti smak svijeta - kazao je Vuković za mnerukomet.

Sjajni rukometaš smatra da će mnogi detalji na Cetinju uticati na konačan ishod.

- Igraju iskusno. Spajaju moderan rukomet sa brzim protokom lopte. Imaju veliku rotaciju i drže tempo tokom cijele utakmice. Više detalja će sigurno uticati na rezultat, a naš fokus mora da bude maksimalan 60 minuta, ako želimo povoljan rezultat.

Odbrana je najvažniji dio igre.

- Igrati na gol više je rizik. Mislim, nije da ne daje rezultat, ali ne baš često.

Pitali smo prvotimca Rudara da li je očekivao da će njegov tim na ovakav način na odgovori zadacima.

- Iskreno, kada sam došao, a skoro deset godina bio sam u inostranstvu, sklapali smo ekipu i vidio sam od prvog dana potencijal. Iz utakmice u utakmicu smo rasli i baš ima puno prostora za napredak, što je super iz našeg ugla. Mladi momci žele da uče, radni su, imaju perspektivu i žele da naprave nešto od svojih karijera. Zato nijesam iznenađen igrom, jer se dobro radi na treninzima.

Timska igra je ispred svega, kazao je Vuković.

- Uvijek gledam da pobjeđujemo, šta će biti do kraja, da li ćemo izadržati, vidjećemo. Ali, super je kada smo u ovakvom ritmu. Ništa mi ne pada teško, jer uživam.

A da li će ostati i naredne sezone vjeran klubu iz Pljevalja?

- Imam dosta ponuda. Ostao sam iz porodičnih razloga, dobio sam sina…  Postoji priča za budućnost u klubu, ali nije 100 odsto zvanična. Prvo ću pričati sa ljudima iz kluba. Ali, u ovom trenutku je bitno da izguram sezonu do kraja, zbog sebe i kluba, a onda ću razmišljati o daljem angažmanu - jasan je Vuković.

 

Foto: privatna arhiva

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve