Put ka Evropskom prvenstvu je otvoren u Prištini - rukometaši Crne Gore su drugi put u kvalifikacijama za šampionat u Mađarskoj i Slovačkoj savladali Kosovo (27:22) i sada im je dovoljan još samo bod u nedjelju, u posljednjem kolu protiv Rumunije u "Bemax areni".

Sve bi moglo da bude riješeno i u petak, ali je potrebno da "lavovi" savladaju aktuelnog vicešampiona svijeta Švedsku, koja je ranije danas u rumunskom Sibinju slavila 31:23 i sačuvala perfektan skor u grupi 8 i nakon četiri meča.

U Palati omladine i sporta, koja je malo starijima poznatija po imenu "Boro i Ramiz", "lavovi" su se dugo mučili sa veoma borbenim Kosovarima.

Domaći su imali ogroman motiv, jer su nakon iznenađujuća tri boda u dvomeču sa Rumunijom eventualnom pobjedom mogli da osiguraju plasman na prvo veliko takmičenje.

Taj motiv se ogledao u prečestim grubim startovima, koje su tek povremeno kažnjavale švajcarske sudije Bruner i Salah.

I pored toga, Crna Gora je gotovo sve vrijeme vodila, a Kosovo samo jednom - 7:6 u 17. minutu, nakon serije 4:1.

Tada je stvari u svoje ruke preuzeo kapiten Vasko Ševaljević i prvo izjednačio, a potom i dva puta asistirao Filipu Vujoviću i jednom Nemanji Grboviću za 10:7.

Branko Vujović je svojim 3. pogotkom u posljednjem minutu 1. poluvremena prvi put donio plus četiri (13:9), ali je rival u nastavku prišao na 13:12, a na 14:13 je Valjon Dedaj iz sedmerca pogodio prečku.

Domaći su u još dva navrata prišli na minimalni zaostatak, ali je usijedila nova serija Crne Gore - podađali su Aleksandar Bakić, Grbović i Vladan Lipovina, a Nebojša Simić odbranio zicer Fatljumu Ahmetiju, pa je tačno na polovini nastavka bilo 19:15.

Dva i po minuta kasnije je Bakić kaznio rizičnu igru domaćih, pogodio praznu mrežu za 21:16 i najavio pobjedu...

KOSOVO - CRNA GORA 22:27 (10:13)

Priština - Palata omladine i sporta. Igrano bez prisustva publike. Sudije: Bruner i Salah (Švajcarska). Sedmerci: Kosovo 3 (2), Crna Gora 2 (2). Isključenja: Kosovo 10, Crna Gora 6 minuta.

Kosovo: BERIŠA (jedna odbrana), Zena (devet odbrana), JUPA, GAŠI 1, DEDAJ 4 (2), Ahmeti 4, DRE. TAHIRUKAJ 7, TERZIĆI 3, Ćuni, Dri. Tahirukaj, Šabani, Ramosaj, Mućoli, Gegaj, Ramadani, ĐUKA 3.

Crna Gora: Mijušković, SIMIĆ (11 odbrana), F. VUJOVIĆ 3, Glendža, Bakić 3, LAZOVIĆ, B. VUJOVIĆ 4, Radović 1, Simović, ŠEVALJEVIĆ 6 (2), BOŽOVIĆ 5, LASICA, Vujačić, Anđelić, Grbović 4, Lipovina 1.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve