Pred rukometašima Crne Gore je paklenih 96 sati. Od srijede u 19.30 časova u Prištini, kada počinje meč sa Kosovom, do nedjelje u isto vrijeme u „Bemax areni”, kada će se završiti meč sa Rumunijom, „lavovi” će rješavati pitanje plasmana na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj.

Računica je jasna - dvije pobjede bi bile dovoljne za peto uzastopno učešće na kontinentalnim šampionatima, a u nekim kombinacijama bi se i sa tri boda završio posao.

Zoran Roganović je večeras odradio prvi trening, a kompletnu ekipu će imati tek sjutra ujutro, neposredno pred put u Prištinu.

Selektor je rekao da je atmosfera dobra, ali i da nije kao ranije, zbog smrti trenera golmana Gojka Vučinića.

„Ovog puta je teže zbog gubitka jednog od članova stručnog štaba, Gojka Vučinića. Jako je teško pričati o tome, kad neko ko je bio sa nama od samog početka nije tu. Igraćemo i za našeg Gośu, on je jako puno želio uspjehe, Svaku pobjedu smo proslavljali zajedno, ovog puta ćemo imati motiv više da uradimo ono što se od nas očekuje”, rekao je Roganović.

Na spisku selektora je 18 igrača, a najveća konkurencija je na poziciji desnog beka, gdje su čak četvorica - Vladan Lipovina, Branko Vujović, Risto Vujačić i Stefan Čavor, koji se lakše povrijedio u nedjeljnoj pobjedi Veclara nad Norhornom u Bundesligi.

„Imamo problema sa sitnim povredama, Čavor je povrijedio ruku na utakmici Bundeslige, vidjećemo kakva je situacija kad dođe. Čekamo da nam se priključe i Nebojša Simić, Mile Mijušković i Miloš Božović. Tek ćemo na jutarnjem treningu, prije odlaska u Prištinu, biti kompletni. Znamo svi što nas očekuje ove sedmice, da imamo tri meč-lopte i da će biti jako teško”.

Crna Gora je i bo bukmejkerima favorit u Prištini, a objektivno je kvalitetnija i od Kosova i od Rumunije. Između ta dva duela, igraće i protiv svjetskog vicešampiona Švedske, od koje je 9. marta u Lundu izgubila svega tri razlike (27:24).

„Prva utakmica sa Kosovom je vjerovatno i najteža, ali ostavili smo jako dobar utisak na prethodnoj utakmici sa Švedskom i dobili jako fine kritike o igri. Siguran sam da ćemo nastaviti tim putem i na ova tri meča odigrati još bolje, mada će biti jako teško to uraditi za nepunih pet dana. To je poput Evropskog prvenstva, imaćemo utakmicu svakog drugog dana, ali svjesni smo svega toga. Pričali smo još i pričaćemo još, a siguran sam da ćemo dati sve od sebe i kvalifikovati se na Evropsko prvenstvo”, zaključio je Roganović.

U Lundu nije bilo Čavora i Lipovine, pa je na desnom beku igrao 23-godišnji Vujović, koji je pokazao klasu i dao šest golova.

„Ukoliko želimo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, moramo da dobijemo bar dvije od tri utakmice. Sada smo fokusirani samo na meč sa Kosovom, koje je pokazalo da je uopšte nije lak protivnik i može da iznenadi. Ako ne budemo 100 odsto posvećeni našoj igri i odbrani, Kosovo može da priredi iznenađenje”, upozorio je Nikšićanin koji igra za poljski Kjelce.

Cilj nije samo odlazak u Mađarsku i Slovačku, već i nešto više.

„Svi iz reprezentacije vjerujemo u ovu ekipu, znamo da možemo da dođemo do povoljnih rezultata. Prošle godine smo nastupili na Evropskom prvenstvu, a sada želimo da napravimo korak više i da prođemo i grupu”, poručio je Vujović.

Pratite nas!