Desilo se ono što je bilo neizbježno - otkazani su kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre u rukometu!

Iako je prije dva dana na sastanku u Bazelu sa predsjenicima šest saveza-domaćina odlučeno da se održe takmičenja za rukometašice od 20. do 22. marta u Podgorici, Đeru i španskoj Ljiriji, kao i u Norveškoj, Francuskoj i Njemačkoj od 17. do 19. aprila za muškarce, sada je riješeno da se sve odgodi za jun.

Rukometni savez Crne Gore je dobio pismo iz sjedišta Svjetske rukometne federacije (IHF) da je to odlučeno zbog rapidnog povećanja broja novih slučajeva zaraze koronavirusom.

„IHF je želio da se turniri održe po rasporedu, ali je zdravlje timova, pratilaca, zvaničnih lica, navijača i svih uključenih u organizaciju i ordžavanje turnira od najvećeg značaja. Zato smo odlučili da se kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre u obje konkurencije održe u junu. Tačni datumi će se znati nakon što se prouči situacija sa COVID-19“, piše u pismu iz Bazela.

Rukometašice Crne Gore su sjutra trebalo da počnu pripreme za turnir u Podgorici. Šta će sada raditi, da li će se vraćati u klubove ili ostati u Crnoj Gori, to je još nepoznanica.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve