Đer je spreman za veliki derbi. Iako je u posljednjih 10 dana vezao dva meča bez pobjede, što mu se odavno nije desilo, Gabor Danji je ubijeđen da će njegov tim biti pravi protiv Budućnosti.

- Ove sedmice se nismo fokusirali samo na rukomet, već i na psihološku pripremu i tim bilding. Jasno smo dali do znanja svim našim igračima da niko od njih nije zaboravio da igra rukomet, jednostavno je došao period kad ne igramo dobro kao prije - rekao je Danji.

Trener Đera smatra da je njegov tim bio u padu forme i na početku 2019. godine, ali da tada nije imao jake protivnike kao sada.

- Razgovarali smo o onome što nije u redu na sastancima, ali nismo tražili žrtvenog jarca. Brest je, poput nas, još neporažen, a donosili smo loše odluke na toj utakmici. Imali smo 17 tehničkih grešaka, imali ukupno tri odbrane, a tako je teško pobijediti. Moramo da smanjimo broj grešaka, to može da presudi protiv Budućnosti. Ali, ne odustajemo od brzog rukometa.

Danji je svjestan koliko je jak današnji rival.

- Budućnost je maltene crnogorska reprezentacija, djevojke su počele godinu sa samopouzdanjem, jer je Crna Gora odlično nastupila na Svjetskom prvenstvu. Jake su i fizički i psihički i ne smijemo da uđemo sa njima u rat, jer su u tome bolje - pojedinačno i kao tim - naglasio je Danji.