U čast Dana oslobođenja Podgorice, 17.i 18. decembra održaće se 4. Međunarodni turnir „Montenegro Handball Cup 2022 - Turnir prijateljstva”, koji će okupiti više stotina mladih rukometaša i rukometašica.

Organizatori, dva partnerska rukometna kluba RK Zeta i ŽRK Podgorica 2013, okupiće dječake i djevojčice u dvije kategorije 2006/07. i 2008/09, a klubovi koji će nastupati dolaze iz Srbije, Bosne i Hercegovine, kao i cijele Crne Gore

Glavni grad Podgorica, Sekretatijat za kulturu i sport Podgorice, Rukometni Savez Crne Gore i Opština Zeta dali su vjetar u leđa da ovaj turnir zaživi i da traje.

„Djeca se raduju. Jedva čekaju da dođu, a naša djeca iz Crne Gore, ispred svoje publike da igraju i da se dokažu na rukometnom terenu. Za slavu i popularizaciju rukometnog sporta želimo da sva djeca, koja nikada nisu bila u Podgorici, osjete svu ljepotu i suživot naših građana sa svim gostoprimstvom i ljepotama koja nudi naša topla Podgorica. Nije lako organizovati ovakvu sportsku manifestaciju, koja će okupiti preko 30 klubova i oko 1.000 djece. Potrudili smo se da djeci obezbijedimo najbolje hale i uslove”, naveli su organizatori.

Utakmice će se igrati u SC „Morača”, Univerzitetskoj dvorani i sali Srednje mješovite škole u Golubovcima.

„Zahvaljujuci ljudima iz Glavnog grada, na čelu sa gradonačelnikom dr. Ivanom Vukovićem i Sekretarijata za kulturu i sport, obezbijedili smo termine u Sportskom centru ‘Morača’. Osim u ovom sportskom hramu, utakmice će se igrati i u Univerzitetskoj dvorani, kao i u Srednjoj mješovitoj školi u Golubovcima. Osim pomenutih prijatelja koji su najviše pomogli ovom rukometnom hepeningu, tu su ljudi velikog srca iz JP Sportski objekti, kompanije Franca, Farmegra, Skorpion iz Herceg Novog i mnogi koji nijesu htjeli da se promovišu. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima, u nadi da će se ovaj rukometni festival tretirati kao najveći sportski praznik koji ispraća godinu na izmaku. Očekujemo dobru rukometnu zabavu u sportskom raspoloženju za duga sjećanja koja će djeca iznijeti iz našeg grada”, navodi se u saopštenju.

Pratite nas!