Budućnost je upalila motore - pod vođstvom Tatjane Jeraminok, „plave” su odradile prvi trening pred početak nove sezone, u koju dvostruki šampion Evrope ulazi sa izmijenjenim i značajno podmlađenim sastavom.

U naredne dvije sedmice, zbog učešća reprezentacije na Olimpijskim igrama u Tokiju, Budućnost će trenirati u nekompletnom sastavu, nakon čega će trener Bojana Popović preuzeti komandu, uz priključenje članica nacionalnog tima Anastasije Babović, Itane Grbić, Tatjane Brnović, Nikoline Vukčević i Ivone Pavićević.

Prvi trening su odradile Armej Atingre, Jovana Kadović, Milica Anđušić, Nađa Kadović, Nina Bulatović, Ivana Mitrović, Ilda Kepić, Katarina Džaferović, Gordana Marsenić i Nataša Ćorović. U narednim danima, timu će se priključiti i nova igračica, juniorka reprezentativka Hrvatske Bruna Zrnić.

Osim Zrnićeve, pojačanja su Ivana Mitrović i Ilda Kepić.

„Dok navijamo za naše djevojke na Igama u Tokiju, Budućnost mora da krene sa pripremama. Tu sam da pmognem Budućnosti da se odradi uvodni dio priprema, jer je okosnica ekipe ostala u Podgorici i moramo da počnemo da se pripremamo za ono što slijedi, a to je nova sezona Lige šampiona. Pet juniorki je priključeno prvom timu, angažovano je i nekoliko pojačanja, dakle potpuno novi sastav, biće puno posla za trenera Bojanu Popović kada preuzme ekipu. Vjerujem da će tim biti u dobrom ritmu kada Bojana dođe na pripreme, kako bi nastavile sa uigravanjem za rukometne stvari”m kazala je Jeraminok.

U novoj sezoni Lige šampiona, Budućnost će igrati sa francuskim Brestom, mađarskim Ferencvarošem, rumunskim ĆSM Bukureštom, njemačkom Borusijom, ruskim Rostovom, danskim Esbjergom i hrvatskom Podravkom.

Prvi meč u elitnom takmičenju na programu je 11. septembra u Koprivnici protiv Podravke.

Pratite nas!