Petostruki šampion Evrope - Đer u subotu stiže u Podgoricu. Budućnost Bemax u 9. kolu EHF Lige šampiona dočekuje ekipu koja je posljednjih dana u rezultatskoj krizi. Đer je izgubio od Rapida i u domaćem šampionatu od FTC-a.

- Privilegija je kada igrate sa ovakvim rivalima. Vjerujem da ćemo u subotu odigrati bolji meč od onoga u Mađarskoj u najslabijem izdanju Lige šampiona. Sa Đerom ne smijemo da uđemo u jurnjavu, moramo da se čuvamo kontri i polukontri, a da nametnemo naš ritam - kazala je Matea Pletikosić.

Biće to novo poglavlje rivalstva dva tima sa najdužom tradicijom igranja u elitnom takmičenju i okršaj koji izaziva veliku pažnju rukometne javnosti u Crnoj Gori i širom Evrope.

Mađarski tim sa Esbjergom trenutno dijeli drugo mjesto na tabeli grupe B sa 12 bodova, dok su se „plave“ poslije dvije pobjede protiv Storhamara učvrstile na petoj poziciji sa devet bodova.

Prvi međusobni duel koji je odigran 22. oktobra pripao je Đeru koji je slavio 32:19 uoči Evropskog prvenstva čiji domaćini su bili Slovenija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora.

- Očekujem težak meč, a sigurna sam da će Đer sve da uradi da popravi osjećaj nakon dva poraza. Mi ćemo se boriti i pokazati da im u Podgorici neće biti lako. Kao i uvijek ključ je u odbrani - istakla je Adrijana Kardosa.

Utakmica se igra u subotu u „Bemax areni” od 18 sati.

 

Foto: D. Starčević