Vjerovali ili ne, za danski Esbjerg nastupa 12 strankinja, čak sedam Norvežanki, a vodeća zvijezda je Estavana Polman iz Holandije.

U danskoj ekipi, koja se takmiči u grupi B Lige šampiona, takođe su i dvije Britanke.

Prednjači, naravno, po broju internacionalki aktuelni šampion Đer, sa ukupno 13!

Najviše je Norvežanki - pet i sve su reprezentativke svoje zemlje.  U Đeru je naša Katarina Bulatović i tri Francuskinje, svjetske i evropske šampionke.

Svih 16 učesnika grupne faze Lige šampiona je angažovalo internacionalke.

Najmanje ih je u švedskom Savehofu (dvije Dankinje), norveškom Vajpersu (Angolka i Kineskinja) i mađarskom FTCu sa Norvežankom i Holanđankom (naša Đurđina Malović pozajmljena MTK-u), dok poljski Lublin ima dvije Hrvatice i Dankinju.

Možda je na ovoj listi najveće iznenađenje Rostov, koji je u LŠ ušao sa samo pet strankinja, poput francuskog Meca.

U ovoj sezoni dres Budućnosti nose četiri nova imena: Slovenka Barbara Lazović, reprezentativka Srbije Sanja Vujović i članica norveškog nacionalnog tima golmanka Emili Sando.

Za “plave” još nije debitovala talentovana igračica iz Bosne i Hercegovine Jovana Ilić. Tu je još Matea Pletikosić iz Hrvatske.

Hrvatska Podravka angažovala je šest internacionalki, među njima je novopečena crnogorska reprezentativka Dijana Mugoša, a sa istim brojem stranih igračica u sezonu je ušao slovenački Krim.

U grupi C gdje je Budućnost, boje francuskog Bresta brani 10 strankinja, jedna manje je u njemačkom Bitighajmu i Valčei (za šampiona Rumunije brani naša reprezentativka Marta Batinović).

Sa devet stranih igračica sezonu je dočekao vicešampion Rumunije, Bukurešt.

Andrea Klikovac i Itana Grbić stigle su na početku sezone, a u suprotnom pravcu, u Budućnost došle su Majda Mehmedović, Jovanka Radičević i Lazović.