Završena su prva tri meča 2. kola grupne faze Lige šampiona - Itana Grbić sa FTC-om slavila je protiv Podravke Dijane Mugoše 33:27 (15:15).

Grbić je do odmora postigla tri, a u nastavku meča još jedan gol i bila je odlična na terenu. Sa druge strane, u porazu hrvatske ekipe Mugoša je dala pet golova (četiri u 1. poluvremenu). Holandska reprezentativka Malestajn bila je najefikasnija sa devet golova (šut 10-9).

U derbiju kola, a to nije bio na terenu, Rostov je bez problema savladao u Rumuniji ekipu Bukurešta 30:27. Domaći tim u 2. poluvremenu bio je u dvocifrenom zaostatku. Ema Ramusović u porazu domaćina postigla je četiri gola (šut 5-4), Andrea Klikovac bila je bez golgeterskog učinka, dok je Kristina Neagu dala dva iz devet pokušaja.

U ruskoj ekipi nije bilo slabog mjesta, samo četiri igračice nijesu se upisale u strijelce, dok je sedam postiglo po četiri gola.

Bukurešt je nanizao drugi poraz u LŠ.

I Mec je bez muke došao do bodova u Danskoj. Odenze nije imao pravi odgovor za brzu igru francuske ekipe koja je slavila 27:21.

Od 18 sati igraju Krim-Đer i Vajpers-Savehof.

Pratite nas!