Brest je lako stigao do pobjede u Danskoj i sa viškom od šest golova dočekaće revanš sa Esbjergom u osmini finala Lige šampiona. Đurđina Jauković postigla je gol u važnom trijumfu (33:27) za francusku ekipu, a Ana Gros bila je na nivou sa 10 golova. U danskoj ekipi Nera Pena dala je gol manje.  

Večeras su odigrana još dva meča. U kiši golova, skandinavske ekipe bile su najmanje raspoložene u odbrani, a napadački su došle do punog kapaciteta. Slavio je gost - Odenze (36:35), ali je Vajpers i dalje u igri. Reištad je u domaćem timu dala 10 golova (bez promašaja), a reprezentativka Holandije Abing brojala je do devet u pobjedi od gola.

Đer se prošetao kroz Njemačku. U laganom ritmu stigao je do visoke pobjede 37:20, a sve igračice prvog favorita za osvajanje trofeja upisle su se i strijelce.

Krim je juče sa Mateom Pletikosić i Brankom Konatar iznenadio kod kuće CSKA i ispratio rusku ekipu sa manjkom od pet golova pred revanš u Moskvi. Pletikosić je postigla tri gola, a ključna figura bila je Jovana Risović sa  26 odbrana.

Bukureš je lako pobijedio Valčeu 33:24, a Andra Klikovac je bila bolja od Marte Batinović.

Kristina Neagu postigla je 13 golova.

I Rostov je očekivano završio posao pred revanš. Ruski tim pobijedio je Podravku (29:20), a Dijana Mugoša postigla je četiri gola.

Borusija i Mec mečeve osmine finala odigraće 12. i 14. marta.

 

Pratite nas!