Budućnost i Đer večeras (19) će odigrati zaostali meč 6. kola grupne faze Lige šampiona.

„Plave“ u odličnom raspoloženju očekuju okršaj protiv petostrukog šampiona Evrope, nakon što su godinu otvorile sa dvije pobjede, remijem i samo jednim porazom, ali bez trenera Bojane Popović, koja je pozitivna na koronavirus i neće biti u prilici da vodi ekipu.

 Legendu svjetskog rukometa na klupi dvostrukog šampiona Evrope, u duelu protiv Đera zamijeniće tandem Milena Raičević - Suzana Lazović, koje ističu da je mađarski tim izuzetan protivnik, sa vrhunskim igračicama na svim pozicijama, ali vjeruju da mogu „plave“ mogu da ostave dobar utisak.

- Veliki izazov očekuje Suzanu Lazović i mene, ali bih više pričala iz ugla igračice. Drugi dio sezone smo otvorile na pravi način, igramo lijep rukomet, bez obzira na to ko je protivnik. Tako treba da nastavimo i protiv Đera, koji ima sjajan sastav, po dvije ili tri igračice na svakoj poziciji. Ne treba trošiti previše riječi o njima, već razmišljati o našoj igri, da se spremimo najbolje što možemo i pružimo maksimum - kazala je Raičević.

 

U „Bemax areni“ može se očekivati odličan okršaj, jer su naše šampionke u četiri meča u 2021. godini ostvarile dvije pobjede (Borusija i Odenze), remi u Brestu i poraz u gostima od Ramniku Vlčee, dok je mađarski velikan na čelu grupe B sa sedam pobjeda i četiri poraza.

 Jasno je da Đer, jedan od favorita za osvajanje trofeja u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja, u Podgoricu stiže kao favorit, ali će Majda Mehmedović i saigračice pokušati da prirede iznenađenje i sruše tim koji je bez poraza u Ligi šampiona od 26. januara 2018. godine, kada je stao u Bukureštu  (28:22).

 Prvi međusobni duel dva tima koji je odigran 21. novembra prošle godine pripao je Đeru koji je slavio 34:29, uz sjajno izdanje Stine Oftedal koja je deset puta zatresla našu mrežu.

- Odbrana je ključna i to je ono čime ću se voditi kao trener. Vjerujem da će ekipa kao i u prethodnim utakmicama odigrati agresivno i sa velikom energijom, da će timska igra biti odgovor na kvalitet protivnika. Iz takve igre u odbrani treba da imamo disciplinovan napad, vjerujem da ćemo na kraju biti zadovoljne ukoliko svaka djevojka pruži maksimum. Đer ima fenomenalnu rotaciju, sjajne bekove i moramo da im odgovorimo kompaktnošću – kazala je Lazović.

Pratite nas!