Dijana Mugoša je odigrala četiri prvenstvene utakmice za Krajovu, nakon što je početkom septembra prošle godine operisala prednje ukrštene ligamente i oporavljala se devet mjeseci. I u top je formi. Igra 60 minuta, a rumunska ekipa ima odličan skor - dvije pobjede, remi i poraz.

- Pitaju me da li osjećam promjene i koliko je neobično ponovo biti na terenu? Nije neobično, jer nemam osjećaj da sam bila povrijeđena. Kao da sam prespavala devet mjeseci. Tako se osjećam jer je oporavak bio ,,brutalno” dobar zbog čega sam svima zahvalna. Radila sam sa pravim timom ljudi - kazala je Mugoša za mnerukomet.

U Krajovi je sa još jednom crnogorskom reprezentativkom - Đinom Malović. Sa mlađim timom je i Hristina Rešetar. Druženje je lijepo jer u Krajovi nastupaju još djevojke iz Srbije i Hrvatske. Zbog čega se dobra atmosfera van terena, prenijela  na teren. Rezultati u startu ne izostaju, a cilj je izalazak u Evropu.

- Želja nam je da dođemo do top pet. Ekipa je odlična, imamo i takva pojačanja. Dobro smo se uklopili, a rezultati ne izostaju. Pobijedili smo Brailu kod kuće, a malo je ko očekivao jer ova ekipa ima najveće ambicije.

Dijani i Đini društvo na terenu pravi Darli Zokbi de Paula koja je nekada branila za podgoričku ekipu.  Utisak je da Krajova na krilima djevojaka iz Regiona može puno iako je liga jaka, sa velikim brojem klubova koji žele Evropu.

- Pripreme su bile teške, ali onda, kada smo krenili da igramo, malo se smanjio intezitet treninga. Upravo zbog napora od utakmica i putovanja. Samo do Bistrice smo putovali 10,11 sati.

 Sve u svemu, Dijana se osjeća odlično, a dobro je poznato o čemu sanja. Odnosno šta priželjkuje, jer je na prethodnom velikom takmičenju, na kojem je Crna Gora osvojila bronzano evropsko odličje, drugarice bodrila sa tribina.

 - U glavi mi je uvijek reprezentacija kao veliki motiv da dajem sve od sebe na terenu. Obzirom da sam zbog povrede preskočila Evropsko prvenstvo, želja mi je da odem na SP i na Olimpjske igre - jasna je Mugoša.

 

Foto: privatna arhiva