Rukometašice Budućnosti danas od 16 sati očekuje težak meč u Brestu nakon važne pobjede protiv Borusije iz Dortmunda u prošlom kolu, ali neće se unaprijed predati bez obzira ko je protivnik, kazala je trener Bojana Popović.

Popović ističe da je cilj njenih izabranica da pruže maksimum, nametnu svoj sistem igre protiv protivnika koji je već dugo godina među najboljima u Evropi i pretenduje da izbori plasman na finalni turnir elitnog takmičenja.

- Nećemo se unaprijed predati bez obzira na to ko je protivnik. Očekuje nas težak meč nakon važne pobjede protiv Borusije. Brest je već dugo godina jedan od najboljih timova u Evropi koji pretenduje da ide na finalni turnir, sigurno će dati maksimum da upišu dva boda na svom terenu na kojem su odavno neporaženi. Nimalo lak zadatak je pred nama, ali želimo da pružimo maksimum i vidjećemo za što će to biti dovoljno u ovom trenutku. Iskreno se nadam da će sve djevojke biti spremne, jer smo tokom sedmice imali problema - kazala je Popović.

,,Plave“ su već igrale sa Brestom - u Podgorici prošle godine meč je završen bez pobjednika (22:22).

 Međutim, u odnosu na taj duel, Budućnost će danas biti oslabljena,  jer su zbog povreda odsutne Andrea Lekić, Tatjana Brnović i Valerija Maslova.

- Ta dva meča se ne mogu porediti jer više nemamo sastav koji smo imali u oktobru. Sa Brestom moramo da igramo našu igru i da nametnemo naš ritam. Nemamo mogućnost da trčimo previše, jer moramo da čuvamo snagu da bi mogli da izdržimo svih 60 minuta. Imamo malu rotaciju, dok će Brest bez sumnje, kao i Borusija, pokušati da trči što više, ali mi ćemo pokušati da nametnemo ritam koji nama odgovara. Nadam se da ćemo uspjeti da održimo fokus i koncentraciju, da ćemo se držati dogovora i da na kraju ostvarimo rezultat koji je povoljan za nas, uz podizanje nivoa igre.

Gostovanjem u Brestu počinje i serija od tri meča u samo šest dana, ,,plave“ 20. januara očekuje duel protiv Valčee u Rumuniji, dok Odenze stiže u Podgoricu tri dana kasnije.

- To je možda i najveći problem za nas u ovom trenutku, jer puno treninga je iza nas, ali i praznog hoda bez utakmica i kontrolnih mečeva. U naredne dvije sedmice nas očekuju čak tri utakmice, tako da je to otežavajuća okolnost imajući u vidu sastav koji trenutno imamo. Ipak, pomirili smo se sa tim, moramo da razmišljamo o tome da se i nakon Bresta i Vlčee što prije oporavimo, jer je to raspored sličan onom koji smo imali na Evropskom prvenstvu u Danskoj. Razlika je u tome što na prvenstvu nemate putovanje, dok nas sada očekuje teško putovanje do Bresta, potom put za Vlčeu i onda po povratku sa puta, duel protiv Odenzea u Podgorici. Raspored je težak, ali važno je da svi ostanemo zdravi i da probamo da se što bolje oporavimo za prvi naredni meč  - istakla je Popović.

Pratite nas!