U veoma uzbudljivom finišu, rukometašice Budućnosti su savladale Valčeu 29:28 i napravile ključni korak ka osmini finala Lige šampiona.

Dramatičan kraj je mogao da bude nesrećan za “plave”, jer je u posljednjem napadu u metežu lopta nekako došla do Marte Lopes, ali je osam sekundi prije kraja pogodila samo stativu...

Prvi dio 1. poluvremena nije nagovještavao uzbudljiv finiš, jer je Budućnost brzo došla do pet golova prednosti (9:4), koje je opet stekla u 23. minutu (13:8).

Ali, tada je stala da igra, što je rumunski tim iskoristio da izjednači na 14:14, da bi šest sekundi prije odlaska na odmor Alison Pino pogodila za minimalnu prednost (15:14).

Vlčea je, međutim, nastavila tamo gdje je stala u prvom dijelu i u nastavku stigla do preokreta, mada nijednom nije imala dva razlike.

Da stvar bude gora, u 41. minutu je u duelu sa Kristinom Liščević u odbrani, Pino dobila udarac u lice, zbog kojeg je završila meč.

Zamijenila ju je Itana Grbić, koja je sa dva pogotka, u 52. i 53. minutu, donijela plus dva “plavima” (28:26).

Barbara Arenhart je pri tom rezultatu odbranila zicer Korini Lupei, ali je u napadu pogriješila Valerija Maslova i omogućila lak zadatak Mireji Gonsales u kontri.

Adžić je, po običaju, pozvao tajm-aut u 55. minutu, Grbićeva namjestila Maslovoj loptu na zicer, ali je ovog puta Marta Batinović pokazala klasu.

Srećom, Nikolina Vukčević je imala svoje veče - ukrala je loptu iz kontre četiri minuta i 25 sekundi prije kraja, svojim šestim golom, povisila na 29:27.

Nakon sedmog pogotka Asme Elgaui, uslijedio je festival odbrana - Batinovićeva je odbranila šuteve Andree Lekić i dva Grbićeve, a Arenhart je zaustavila Kristinu Liščević.

Srpski stručnjak Goran Kurteš, koji je na klupi mijenjao Florentina Peru (zaražen koronavirusom), zatražio je tajm-aut 47 sekundi prije kraja.

Poslije 15 sekundi, Liščevićeva je iznudila isključenje neiskusne Andrijane Popović, da bi nakon prave zabune pred golom loptu nekako dočepala Lopes i pogodila stativu.

Uhvatila ju je Ema Ramusović, čime je stavljena tačka na meč...

Pratite nas!