Selektor reprezentacije Danske Jesper Jensen objavio je spisak od 16 rukometašica koje će se predstaviti na šampionatu Evrope.

Rivalke ,,lavica” u Herningu u grupi A imaju velike ambicije na predstojećem takmičenju koje počinje 3. decembra u Danskoj i Norveškoj.

- Sastavili smo tim koji je usklađen na nekoliko različitih parametara. To je grupa koja kolektivno dobro sarađuje i istovremeno to je grupa gdje u svakom pojedincu vidimo mnogo individualnog kvaliteta. To je dobra kombinacija iskusnih i mladih snaga, kazao je danski selektor.

Na spisku su golmanke Toft i Reinhart, pivoti Heindahal, Majbrit, T. Hansen, krila Ostergard, A. Hansen, Nolse, bekovi Tranborg, Burgard, Rej, Elver, Ane Mete Hansen, Haugsted, Jorgensen i Hojland.

Danski selektor će, očigledno, sa provjerenim snagama na EP, uglavnom sa igračicama koje nastupaju u Ligi šampiona. Tu je kapitenka - golmanka Sandra Toft, klupska koleginica u Brestu naše reprezentativke Đurđine Jauković, zatim desni bek Burgard iz Meca, Ane Mete Hansen iz Đera...

Danski tim će se okupiti 23. novembra, a do početka šampionata odigraće nekoliko kontrolnih mečeva.

Domaćin će se sa našim timom sastati 6. decembra. U grupi A su još Francuska i Slovenija.

Pratite nas!