Tim koji je prošle sezone dao 67 golova rukometašicama Budućnosti u Ligi šampiona je večeras u „Bemax areni” zaustavljen na svega 22, što je bilo dovoljno za prvi bod u novom izdanju - najtrofejniji crnogorski klub je u jednom od derbija 4. kola remizirao sa Brestom (22:22).

Podgoričanke su mogle i do pobjede, ali je osam sekundi prije kraja šut Andree Lekić iz dobre pozicije odbranila Sandra Toft.

Tim Dragana Adžića ima za čim da žali, jer je igrao sjajno u odbrani, u 2. poluvremenu je i Barbara Arenhart činila čuda na golu, ali kada se dva puta ne postigne gol preko devet minuta, onda je i remi odlična stvar...

Brest je prvi stigao do dva gola prednosti - Ana Gros je sa dva pogotka zaključila seriju 4:1 i donijela svom timu 5:3 na početku 9. minuta.

Gošće su održavale prednost, ali su patile baš kada je isključena Slovenka, što je Budućnost iskoristila da preokrene na 8:7.

Loran Bezo je odlučio da ostavi Gros još na klupi i da atakuje bez ljevorukog beka, što je dovelo do problema u napadu. Podgoričanke su agresivnom odbranom stigle do dva razlike, ali na drugoj strani im je falilo koncentracije.

Igračice Budućnosti nisu zatresle mrežu posljednjih šest i po minuta prvog poluvremena, a nisu realizovale ni dva napada sa igračicom više - Itani Grbić je suđeno probijanje, a Jovanka Radičević je pogodila stativu, baš kao i Alison Pino u završnim trenucima. To su iskoristile Đurđina Jauković i Slađana Pop-Lazić, koje su izjednačile do odlaska u svlačionice (12:12).

Period bez gola je trajao preko devet minuta, a onda je za manje od četiri uslijedila serija 5:0 (dva gola najbolje igračice utakmice Pino, Radičećeva jednom, Nikolina Vukčević dva puta iz kontri) za 17:13.

I onda, opet muke - devet minuta i pet sekundi se mreža izvanredne Sandre Toft nije tresla, jer u napadu Pino i fenomenalna Tatjana Brnović nisu imale pravu podršku. I kad bi se došlo do zicera, Dankinja je branila šuteve Pino, Lekićeve, Majde Mehmedović i Valerije Maslove, pa je Brest izjednačio na 17:17, a onda iskoristio isključenje Vukčevićeve da preokrene na 19:18 preko Polin Koatanee i Konstans Moni.

Podgoričanke nisu uradile istu stvar kada su bile isključene Poleta Fopa i Korali Lasurs, već su konstantno morale da jure protivnice. Srećom, u odbrani je Budućnost bila izvanredna, pogotovo Arenhart i Pino, koja je dva minuta i 12 sekundi prije kraja izjednačila na 22:22.

Brest je napadao možda i predugo, da bi lopta stigla do Slađane Pop-Lazić, kojoj je Brazilka odbranila zicer. Adžić je na pola minuta do kraja uzeo tajm-aut, Lekićeva je stigla na šest metara, ali je bila dosta iskosa, što je Toft iskoristila i donijela drugi uzastopni remi Francuskinjama, nakon što je protiv Đera bila 25:25.

Budućnost u sljedećem kolu gostuje Borusiji Dortmund i prvi put ove sezone biće favorit, a sedmicu kasnije u evropskom klasiku dočekuje mađarskog giganta.

BUDUĆNOST - BREST (12:12)

Podgorica - „Bemax arena“. Igrano bez prisustva publike. Sudije: Alpaidze i Berezkina (Rusija). Sedmerci: Budućnost 4 (4), Brest 2 (0). Isključenja: Budućnost 6, Brest 10 minuta.

Budućnost: ARENHART (11 odbrana i sedmerac), Vujisić, RADIČEVIĆ 6 (4), Popović, Džaferović 2, Novović, A. Marsenić, BRNOVIĆ 3, PINO 6, MASLOVA 1, Ramusović, LEKIĆ 2, MEHMEDOVIĆ, Kadović, Grbić, Vukčević 2.

Brest: Kiniju, DARLO (dvije odbrane), Toft (10 odbrana), Moni 1, Tublan 1, Tisije 1, GROS 4, GULDEN 1, LASURS 5, Nijakate 1, Katani, Pop-Lazić 3, FOPA 1, JAUKOVIĆ 2, KOATANEA 2, Jariž.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve