Tek slijedi izazov - Budućnost u subotu dočekuje ekipu koja je u prethodna tri kola pokazala odličnu igru. U Podgoricu dolazi Brest, najbolji drugi tim grupe B i tim koji je u 3. kolu odigrao 25:25 sa Đerom, a bio je blizu trijumfa.

Na prvu loptu - Brest nema puno mana.  

- Prošle godine pokazali su koliko mogu, a onda su nastavili tamo gdje su stali. Možda je ovo za nas do sada i najveći izazov u Ligi šampiona. Mislim da je Brest, iako su prethodna tri protivnika pokazala puno, najkvalitetniji tim sa kojim ćemo se sresti. Ova ekipa najviše trči i to 60 minuta, što govori o dužoj klupi kojom održavaju ritam. Imaju i po dvije kvalitetne igračice na svakoj poziciji - kazala je Itana Grbić.

Budućnost će u boljem fizičkom stanju dočekati četvrti meč LŠ.  

- Zadesilo nas je što nas je zadesilo i to u najgorem trenutku. Ali, definitivno, kako vrijeme prolazi, fizički se bolje osjećamo. Svakako da nam ne odgovara ekipa koja trči 60 minuta, ali bićemo spremnije za taj izazov.

Kondicija je do sada bila glavni problem ,,plavih”.

- Svjesni smo svega. I onoga što nas je sačekalo, što nas čeka i to je naša realna slika. Virus je ostavio velike posljedice, pauzirali smo 35 dana, a mislim da je sada vrijeme, nakon velike podrškle i ukazanog strpljenja, da počnemo da pokazujemo više nego što smo do sada pokazali. Naravno, znamo da je sve ovo do sada posljedica preležanog virusa i duge pauze.

,,Plave” su bez pobjede u grupi B.

- Sve to što je bilo ima svoje zašto. Bitno je da smo svjesni svega i da smo na pravom putu što se tiče fizičke spreme, a to je najvažnije kada je u pitanju naš sport.

Može li Budućnost u subotu da pokaže stabilnost?

- Mislim da možemo, jer je nekoliko nas podiglo formu nedavno kroz tri utakmice ,,Zlatne lige”. Neću ništa da obećavam, ali ova utakmica bi mogla da bude test dokle smo stigli - jasna je Itana.

 

 

Pratite nas!