Sa pomiješanim emocijama, nakon samoizolacije koja je počela 25. jula, rukometašice Budućnosti čekaju novi, drugi start priprema za obaveze u ovoj sezoni. U ponedjeljak kreću sa radom.

- Vjerujem da ćemo zdrave dočekati, završiti pripreme i krenuti u Ligu šampiona. I to je najvažnije. Jer, ako smo zdrave možemo pozitivno da razmišljamo i fizički da se spremimo. U proteklom periodu trenirale smo naporno, ali onda smo stale. Sve se prekinulo. Normalno je i da će ova pauza ostaviti posljedice, ali moramo biti i realne. Ne očekujem da ćemo već na startu biti u formi ako Liga šampiona krene 12. ili 13. septembra - kazala je Jovanka Radičević.

„Plave” će oprezno krenuti u treninge.

- Moramo biti i pametni i oprezni i istrpljivi. Stručni štab je, sa Majom i Tanjom, napravio strateški plan i sve to ima smisla. Ali, ponoviću, zdravlje je najvažnije. Svjedoci smo šta se dešava u svijetu i kod nas.

Nema žurbe, a Jovanka se ne opterećuje oko budućnosti.

- Imamo kvalitet i sve uslove da se spremimo i kada bude najpotrebnije budemo najbolje.

Samoizolacija je svima teško pala, ali mnoge stvari su postale jasnije.

- Kada ostaneš sam, u četiri zida, izolovan 14 dana, shvatiš koliko je zdravlje važno. Uspjesi su trenutni, od danas do sjutra, ali ono što nema cijenu je zdravlje. Jednostavno, shvatiš šta je život i koliko treba da cijenimo svaki dan kada se probudimo zdravi. Svako bira put, ali samo zdrav čovjek može sve.

Budućnost tek kreće u rad, ali se sa analizom protivnika nije pravila pauza. 

- Mislim da smo jedina ekipa koja je mnogo ranije krenula sa pripremama rivala. Znamo ko su nam protivnici i dobro ćemo ih analizirati. U svakom slučaju, ovakav sistem Lige šampiona, sa ovolikim brojem utakmica, nama će najviše da odgovara.

Jovanka vidi kvalitet Budućnosti, smatra da će njen tim biti konkurentan u eliti.

- Ono što mislim je da se ne treba opterećivati početkom Lige šampiona. Najbitnije da u drugom dijelu sezone budemo prave. Jer, od jednog poraza ne zavisi ništa. Ako budemo zdrave imaćemo konkurentan tim, uz nadu da nam virus neće nemetnuti ritam: kreni stani.

Uželjela se ekipa rukometa.

- Uželjele smo se rukometa, igre, života i slobode.

Pratite nas!