Budućnost će danas protiv Savehofa oslabljena bez Majde Mehmedović i Marine Rajčić, ali i sa četiri djevojke od 16 do 18 godina. Jedna od njih je Katarina Džaferović.

Oporavila se od povrede koljena i spremna je, koliko god bude trebalo, da pomogne ekipi. Talentovana rukometašica pokriva poziciju desnog beka.   

- Pritisak kod nas mlađih je manji u odnosu na iskusnije igračice. Mislim da smo malo rasterećenije - kazala je Džaferović.

Mlada rukometašica u švedskom predstavniku vidi opasnog protivnika.

- Savehof je dobra ekipa, raspoložena za šut, osjetili smo ih u prvoj utakmici glavne runde. Uspjeli smo da ih blokiramo i zaustavimo. Nadam se da ćemo sličnu igru ponoviti danas. Znamo da je Savehof jedan od mlađih timova u Ligi šampiona, bez pobjede u glavnoj rundi, ali zbog toga niko od nas ne misli da će biti lako. Budućnost se za svaku utakmicu sprema kao da je finale. I sa Savehof smo se dobro spremili. Fizički smo spremne, odmorne i raspoložne. Jedva čekamo početak utakmice. Uželjele smo se mečeva nakon pauze. A nemamo puno utakmica tokom sezone zbog čega nam je svaka dragocjena. Svaka utakmica može da nam donese dosta dobrih, novih stvari i puno iskustva. Spremne smo da damo sve od sebe danas na terenu.

Savehof će od prvog napada držati pažnju našem timu.

- Savehof može dosta toga da ponudi, ali smo i za to spremne. Sigurna sam da ćemo na svaku zamku odgovoriti - rekla je Džaferović.

 

 

Pratite nas!