Samo jako u odbrani, ako je tako niko  se pored Budućnosti neće naigrati, mišljenja je Ema Ramusović, koja sa ekipom ulazi u finiš priprema za start glavne runde Lige šampiona.

Jako i naporno, potpuno posvećene zadatku rukometašice Budućnosti se spremaju za odlučujuće bitke pred četvrtfinale. ,,Plave“ su u grupi sa Savehofom, Đerom i Krimom.  

- Znamo ko nas sve čeka u Ligi šampiona. Na vrijeme smo počeli pripreme, dajemo sve od sebe kako bi bile spremne za start glavne runde.

Prvi meč ,,plave“ će odigrati sa Savehofom.

- Relativno mlada ekipa, moramo biti oprezni. Danas nema pravila, svako svakoga može da pobijedi. Svjesne smo da ne smijemo nikoga da potcijenimo, a i nijesmo ekipa koja to radi. Za taj meč i svaki naredni potreban je maksimum.

Budućnost sa četiri boda ulazi u novu priču. Đer i Brest su u bodovnoj prednosti.

- Nijesmo zbog bodova opterećeni. Znamo cilj i zbog toga se spremamo ozbiljno i maksimalno. Za svakog rivla, kao i do sada, pripreme su detaljne - napomenula je Ema.

Adut je odbrana.

- To je nešto krucijalno. Bitna će biti kompaktnost, priča, postavka... U suštini, svaki dio u odbrani je najvažniji.

Budućnost je početkom mjeseca  bila u Ljubljani, sparingovala sa Krimom, a sa istim rivalom i Jagodinom odigrala mečeve regionalnog turnira.

- Utakmica nas ima neprocjenjivu vrijednost - jasna je Ema.

,,Plave“ će u 2. kolu gostovati kod šampiona Evrope, mađarskog Đera, takmičenje u glavnoj fazi LŠ nastaviće novim duelom sa Krimom.

Poznavanje protivnika je segmenat koji u taktičkoj pripremi dosta olakšava posao...