Velika prašina se digla u Francuskoj.

Didije Denar je prvi put progovorio nakon smjene sa mjesta selektora poslije fijaska na Evropskom prvenstvu i osvojenog tek 14. mjesta.

U razgovoru za portal francetvinfo.fr je rekao je odbačen kao krpa, ali je onda sve to demantovao.

Čini se samo da se pokajao, jer mu je Emanuel Ru, novinar koji je radio intervju, rekao da sve to ima snimljeno.

Ovo su bile prve riječi nekadašnjeg stuba odbrane “eksperata”, čovjeka koji je kao igrač zaradio nadimak Stijena.

- Iznenađen sam tretmanom koji sam imao. Dan nakon eliminacije sa Evropskog prvenstva su potvrdili da ću ostati selektor, a onda mi je asistent dan pred smjenu kada da vipe nisam selektor. Imam osjećaj da su me odbacili kao krpu, nakon 23 godine provedene u reprezentaciji kao igrač, pomoćni trener i konačno selektor - rekao je Denar.

Stručnjaka koji je osvojio titulu prvaka svijeta 2017. godine, na svom prvom velikog takmičenju, zamijenio je upravo taj asistent i nekadašnji saigrač, Gijom Žil.

- Imam osjećaj da nisam dobio isti tretman kao moji prethodnici Danijel Kostantini i Klod Onesta. Danijel je ostao šest godina bez osvajanja titule između 1995. i 2001, Klodu je trebalo pet godina da osvoji svoj prvi 2006. godine. Ja, sa titulom već na prvom velikom takmičenju kao selektor, samo na ovom Evropskom prvenstvu nisam završio na pobjedničkom postolju. Zato mi je teško da razumijem te dvostruke standarde - naglasio je najbolji defanzivac planete svih vremena.

A onda, dan kasnije, sve je opovrgao.

“Želim da obavijestim javnost da se ne prepoznajem u izjavama u ovom članku. Nisam se susreo ni sa jednom TV ekipom, nisam dao nijedan intervju. Odbio sam sve zahtjeve za razgovor od januara, jer sam smatrao da je nepošteno u periodu zdravstvene i ekonomske krize da se žalim na svoj slučaj. To se ne uklapa u moje vrijednosti”, napisao je Denar na Tviteru.

Ru mu je odmah odgovorio.

“Dragi Didije, očito je da sam snimio sve naše razgovore. Mogao sam da dodam još neke izjave, ali nisam”.

https://twitter.com/ManuRouxJO/status/1269170376073973761

Pratite nas!