Marta Batinović sa porodicom vratila se kući iz Rumunije. Stigla je jutros, put je bio dug, skoro 17 sata, ali se sve isplatilo.

- Stigli smo jutros kući, iz Rumunije preko Mađarske u Hrvatsku. Mađari su otvorili granice za državljanine Hrvatske. Čim su je otvorili, zajedno, sa još jednim igračem Baje Marea, a prije toga smo bili u kontaktu sa ambasadom, krenuli smo i imali dosta sreće u putu. Kolone su bile velike, a Mađari samo u intervalima puštaju preko zemlje od 21 sat do ponoći. Dobro je što smo, zaista, kod kuće, mada, mogu da kažem da mi u Rumuniji ništa nije nedostajalo, jer sam bila sa porodicom.

Da li je Martin odlazak iz Rumunije nagovještaj prekida šampionata:

- Čekala sam do zadnjeg momenta. Sve sam mislila da će se liga nastaviti čak i bez navijača. Međutim, u Rumuniji su još mjesec produžili obavezne mjere, znači do 15. maja, kada se, inače, liga završava. Moja je pretpostavka da neće biti ništa od lige, jer nema vremena.

I igračice Valčee dijele sudbinu mnogih drugih ekipa iz Rumunije, ugovori su drastično smanjeni, plate su došle na oko 800 eura.

- Nijesu nam dali do znanja da li se slažemo, a 75% je smanjena plata radnicima kluba. Ne znam šta će od svega da bude. Ne znam da li imaju pravo, mada nisam u to puno ulazila, ima ko o tome da misli i da radi.  Nijesu nas ni pitali iz kluba da li se slažemo, saznali smo sve iz novina.

Do početka novih obaveza ,,lavica” će trenirati koliko god može. U nadi da će se što prije završiti teška priča koja je svijet zadesila.

-  Ponoviću, dobro je da smo kod kuće i na okupu. Čeka nas samoizolacija od dvije sedmice. Zdravi smo i čuvamo se. Srećom, imam dvorište ispred kuće gdje mogu da treniram. Upravo sam dobila i traku za trčanje, koja mi je nedostajala da upotpunim dobar rad. Upravo sam to poželjela za rođendan koji se približava.

Marta smatra da će pri povratku na teren psihološki detalj igrati važnu ulogu.

- Trebaće nam vremena da vratimo nivo. Strah je kod svih prisutan, ali, daj Bože, da se sve ovo što prije završi. Biće teško za svakoga, ali najbitnije je zdravlje. Sigurna sam da ćemo pobijediti i nastaviti dalje i da ćemo se svi vratiti stvarima koje volimo. Mislim da je, zaista, nemoguće da uđemo u takmičenja. Postoji strah od povreda i niko neće da se izlaže riziku. Izvjesno je da nas čeka ogroman rad.

 

Pratite nas!