Zeta na papiru nije bila favorit u Ulcinju. Djevojke Bobane Krstović gubile su 6:2, ali... Čak ni podrška sa tribina za domaći tim ili mladost mnogih igračica Zete nije presudila. Bile su uporne gošće, polako gradile igru do konačnih 23:20 i prve prvoligaške pobjede.

Sada sa mnogo više samopouzdanja čekaju novi duel sa Mornarom 7. Igraće kod kuće, prvi put u Zeti i nadaju se kvalitetnom izdanju. Razmišljaju o pobjedi, a izuzetno poštuju protivnika.

- Ekipa Ulcinja uvijek igra puno bolje kod kuće i nije ih lako dobiti. Želje su djevojke iz Ulcinja da se pokažu pred svojim navijačima, ali čini mi se da smo sa psihološke strane bili jači. Uz veliki motiv i želju, funkcionisali smo kao pravi tim. Odbrana je bila dobra, a zajedništvo nas je vodilo do prve prvoligaške pobjede. A nije bilo lako - gubili smo, a trener Ulcinja je sa taktičke strane pokušavao da poremeti moje igračice. Na kraju je, zaista, psihološki momenat presudio. Sa ovom pobjedom dobili smo puno - kazala je Krstović.

 Zeta je imala sa gola sigurnost - Nevena Petrović zaustavila 15 šuteva, a njeno i iskustvo Tamare Džarić pomoglo je mladom timu na teškom gostovanju. Odskočile su mnoge igračice, po običaju Nađa Micevski, Maja Đurović (najefikasnija sa šest golova) i izuzetno talentovana Maja Ceklić (2007. godište).

- Mlada ekipa smo, nije lako igrati sa djecom od 13,14 godina, ali bili smo pravi tim i onda je sve mnogo lakše. Tamara i Nevena svakako su nam puno pomogle prvoligaškim iskustvom. Jer sve ostale djevojke su mlade i tnale su da ih smire u teškim situacijama.

Kakva su očekivanja pred treći meč?

- Zeta sve protivnike poštuje. Ulazimo sa željom da pobijedimo. Ali, naravno,  moramo svaku ekipu da osjetimo da bi mogli da formiramo taktiku za naredni meč. Mi ćemo prvi put igrati kod kuće, nadam se i sve do kraja. Konačno imamo domaći teren gdje treniramo, što je posebna satisfakcija. Ako usvojimo sve dogovore rezultat neće izostati,  Svjesni da je sa druge strane iskusan sastav.

Pratite nas!