Prva liga je proširena, Ženski rukometni klub Zeta je novi član, a trener Bobana Krstović je srećna i zahvalna Rukometnom savezu na čelu sa predsjednikom Petrom Kapisodom na poklonu koji su objeručke prihvatili.

Mladi kolektiv od 2013. vrijedno radi, sa dobrom bazom i sopstvenim kadrom je dočekao priliku koja se nije smjela propustiti.

- Počeli smo sa radom, doduše na otvorenom poligonu, jer nemamo drugu opciju, a vjerujem da ćemo 1. septembra  ući u salu. Polako sklapamo kockice, svjesni mladosti, obaveza i teškog puta koji je ispred nas. Trenutno smo svi na okupu, osim golmanke Dragane Maraš koja je na korak da potpiše sa Branik iz Slovenije. Vjerujem sa adekvatnim pojačanjima da ćemo biti spremni da u najjačoj ligi budemo konkurentni - kazala je Krstović.

Zeta je u prošloj sezoni imala cilj da dođe do elite. Zastala je, iako je furiozno krenula.

- Krenuli smo dobro, ali problemi sa salom bili su veliki i teško smo mogli da dođemo do cilja. Pred kraj smo imali priliku da se približimo, ali nijesmo imali snage, sreće...I  na kraju, stvorila se mogućnost proširenje Lige, što smo jedva dočekali. Bili smo zatečeni sa jedne, a srećni sa druge strane. Sam poziv znači puno i zbog razvoja i zbog popularizacije rukometa. Osjećamo odgovornost, svjesni da nas čeka novo, veliko i značajno iskustvo - kazala je Krstović.

Mlade rukometašice pokazale su puno dobrih stvari u Drugoj ligi, mnoge su odskočile, ali kolektiv je bio ispred svih.

- Mislim da smo pokazali da možemo biti dio elitnog ranga i konkurentni. Borićemo se za ostanak, a kroz sve utakmice tražićemo šansu da napredujemo. Možda ćemo biti zatečeni koliko smo dobri, a možda ćemo u nekim djelovima morati, prosto, da tražimo napredak kroz igru. Prva liga stvara na djecu veću obavezu, jer ovo je najveći domet koji može da ostvari igrač u našem takmičenju. Jednostavno, svi se bore za najveći rang.

U klubu se posebno vodi računa o najmlađoj populaciji. Bobana smatra da je pristup izuzetno važan i da trener mora da bude spreman za roditeljsku ulogu, zatim ulogu psihologa, motivatora...

- Komunikacija je mnogo bitna. Uvijek kažem da dobar trener, je dobar psiholog, pedagog, koji mora da osjeća djecu. Jedino na taj način se dolazi do napretka. Naravno, uz kvalitetan i stručan rad. Trudim se, bez obzira što sam mlada, da se i usavršavam i  kao trener stičem potrebno iskustvo.

Ponosni su u ovom klubu na djecu koja nastupaju u Pionirskoj ligi.

- Rukometni savez je uradio prave stvari sa Pionirskom ligom. Svi smo napravili ogroman korak. Prije svega, pružili smo djeci mogućnost da se razvijaju. Ipak je to naša najveća i najvažnija baza. Naša ekipa će i od ove sezone učestvovati sa generacijom 2008/09. Izuzetno smo srećni zbog toga i što ćemo ponovo imati priliku da igramo. Liga se pokazala kao pun pogodak.

Upravo je Krstović sa mladom generacijom učestvovala u Bjeljini na velikom turniru u konkurenciji sa još devet ekipa. Zeta je osvojila drugo mjesto.

- U finalu smo izgubili od Metalca, a naša Ivana Knežević je bila najbolja golmanka turnira. Iskoristili smo priliku, poslije dvije godne, da pređemo granicu , uz, naravno, podršku roditelja, i da vidimo gdje smo. Turnir smo maksimalno iskoristili kao pripremu pred Pionirsku ligu.

 

Rukometni savez

- Prije svega za poštovanje je to što su nam vrata Rukometnog saveza uvijek otvorena. A na koji način predsjednik Petar Kapisoda, direktor svih liga Miro Vujošević i svi u kancelariji rade, pokazuju rezultati. Sve što rade u Savezu u interesu je rukometa, napretka, a samo kroz primjer organizacije Pionirske lige može se vidjeti puno toga - kazala je Krstović.

Pratite nas!