Dijana Mugoša spakovala je stvari, čekirala se u Podgorici, jutarnjim letim stigla u Beograd, nastavila put za Istanbul gdje će se pridružiti nacionalnom timu na putu za Japan.

Pred put razgovarali smo sa djevojkom koja je dobila poziv i povjerenje selektora Pera Johansona, nakon što je Ivona Pavićević ostala kod kuće zbog skandala oko dopinga koji trese njen tim Brašov.

- Žao mi je zbog Ivone, nikome to ne bih poželjela. Sa njom imam odličan odnos, izuzetno je poštujem. Poslala sam poruku podrške i napisala da mi je mnogo žao zbog cjelokupne situacije.

Dijana je bila na širem spisku švedskog stručnjaka na klupi našeg tima. Planirala je da odmori do četvrtka kod kuće, a onda da se vrati u Hrvatsku i priključi timu. Ona je članica Podravke koja je u ovoj sezoni počela evropsko takmičenje u Ligi šampiona, a nastaviće u EHF kupu.

- Moj san je oduvijek bio da idem na veliko takmičenje. Eto, zbog svega što se desilo, dobila sam priliku. Sigurna sam da će mi djevojke pomoći. Na Svjetskom prvenstvu čeka nas težak posao, mislim da naš karakter tamo nema niko i da je to naš veliki adut.

Pratite nas!