Marija Terzić vodila je Nikšić do prvog trijumfa, iz osmog pokušaja, protiv Rudara u domaćem šampionatu.

Postigla je 11 golova, uz fenomenalan procenat (sa sedam metara 4-4, sa devet metara 9-6 i sa šest metara 1-1).

Ona je MVP 10. kola i vjeruje da će stvari krenuti na bolje, kada je u pitanju rezultat.  

- Presrećna sam i iznenađena. U toj utakmici sve se poklopilo, svakoj od nas bio je dan. Imale smo dobru energiju, što je veoma važno bilo za ovaj meč. Što se tiče moje igre - na svakoj utakmici dajem 200%, a da nije bilo mojih saigračica ne bih imala onakav učinak. Zajedno smo došle do pobjede izuzetno važne za nastavak takmičenja. Znači nam mnogo, prije svega na psihološkom polju. Izašle smo iz serije poraza i ova dva boda su kao svjetlo u tunelu. Ili kao nada za budućnost - kazala je Terzić koja za deset dana punu 22 godine.

Pokriva sve tri bekovske pozicije. Nema problema da završi posao.

- Zaista se trudim da pomognem ekipi i ispoštuje sve ono što trener traži od mene.

Marija je na trećoj godini fakulteta za Sport i fizičko vaspitanje. Sjajan je student, usklađuje obaveze i ništa joj nije teško. Prisjeća se odlaska od kuće, onda kada je sa početkom Srednje škole stigla u Podgoricu. Bila je članica Budućnosti.  

- Počela sam sa osam godina u Pljevljima, u Biserima. Onda sam dobila poziv iz Budućnosti, a prije toga sam bila na pripremama mlađe selekcije na Ivanovim koritima. Puno stvari sam naučila u Podgorici, a onda sam nastavila sa rukometom i obrazovanjem u Nikšiću.

Odvajanje od porodice bilo je teško.

- Kao i svakom mladom čovjeku potrebno je bilo vrijeme da se prilagodim. Ipak, daleko sam bila i od porodice i društva i  prosto taj period je sam po sebi bio zahtjevan i težak.

Pratite nas!