Posljednje dvije sedmice mlade rukometašice Budućnosti II treniraju u dvorani, podijeljene u dvije grupe, sa željom da će vrlo brzo odigrati kontrolne mečeve. Sa njima radi trener Ivan Terzić.

- Vodili smo računa o svemu. Odradili dvije dobre, kvalitetne sedmice, a vidjećemo, u dogovoru sa klubom, kako ćemo nastaviti rad od ponedjeljka.

Budućnost II i Budućnost III od ove sezone je jedna ekipa.

- Bila je selekcija 1. juna, djevojke koje su se istakle prošle godine priključene su Budućnosti II. To je jedna prirodna školska selekcija koja traje već pet godina. Na svakoj poziciji imamo po tri igračice, a naredna selekcija će opet biti u juniorskom sastavu - rekao je Terzić.

Igračice su u proteklom periodu bile vrijedne i na pripreme stigle spremne.

- Bukvalno nijesu imale pauzu. Dobro se osjećaju, dobro su raspoložene, vrijedne su, nije ih ova situacija psihički izbacila iz trenažne ravnoteže. Pune su elana, takve su karakterom vesele i radne. Zadovoljan sam.

Na vrijeme su mlade igračice Budućnosti počele sa radom. Optimalan period do starta sezone.

- Moramo mnogo ranije ući u takmičarski period sa kontrolnim utakmicama. Ako se situacija poboljša možda odigramo mežunarodne utakmice, suprotno baziraćemo se na mečeve sa domaćim ekipama. Već od sljedeće sedmice krećemo sa kontrolnim mečevima.

Naredne godine Crna Gora biće domaćin EP za kadetkinje. Terzić će predvoditi djevojke koje će predstavljati našu zemlju. Zbog korona virusa djevojčice u ovoj uzrasnoj kategoriji su još uvijek bez zvaničnih reprezentativnih mečeva.

- Od nekih međunarodnih aktivnosti ima najava da će se Mediteransko prvenstvo održati u novembru u Egiptu, ako sve bude kako treba - rekao je Terzić.

Rukometni savez Crne Gore izuzetnu brigu vodi o mlađim selekcijama, a kadetkinje su u fokusu zbog onoga što ih čeka naredne godine. Možda se i Mediteransko prvenstvo u 2021. održi u Crnoj Gori.

- Bilo bi idealno da sa naše dvije selekcije nastupimo na ovom takmičenju, kako bi kroz široku bazu napravili filter za pripeme za EP koje je značajno za ovu generaciju. Bio bi dobar iskorak.

Za ovu generaciju planirana su bila razna takmičenja, ali...

- Planirali smo 33 međunarodne utakmice. Zbog kompletne situacije propustili smo Mediteransko prvenstvo, dvomeč sa Slovenijom, međunarodni turnir u organizaciji Levalee, zatim Otvoreno prvenstvo u Geteborgu. Nadam se, ako se situacija poboljša, da ćemo do Evropskog prvenstva imati značajan broj provjera. Vjerujem da ćemo, kao i do sada, imati vrhunsku saradnju sa našim Savezom. Pomagali su nam koliko god su mogli - poručio je Terzić.