Vrijeme je za prvi veliki derbi - Budvanska rivijera večeras (18 časova) u zaostalom meču 6. kola SBbet Prve lige dočekuje Lovćen.

Prošle sezone, Budvani su u 7. kolu slavili devet razlike protiv tadašnjeg šampiona i već tada najavili da će osvojiti drugu titulu u klupskoj istoriji.

I uzeli su je sa maksimalne 22 pobjede, ali će danas imati teži zadatak, jer Cetinjani imaju bolji tim nego lani.

- Posljednjih nekoliko godina se pojavilo novo rivalstvo u crnogorskom muškom rukometu. Budvanska rivijera je vrlo ozbiljna u namjeri da nešto što je bilo vrlo teško učini mogućim, a to je da preuzme primat u crnogorskom muškom klupskom rukometu. Stoga, i današnja utakmica protiv Lovćena će nam pokazati da li smo na pravom putu. Pristup mora biti vrlo ozbiljan, fokus na najvećem mogućem nivou, jer ova utakmica može usmjeriti dalji tok šampionata - rekao je trener domaćih, Brano Božović, za MNE rukomet.

I kapiten Lovćena, Vuk Latković, svjestan je važnosti derbija.

- Poslije napornih priprema, odigranog dvomeča sa Runarom na evropskoj sceni, došlo je i vrijeme za crnogorski derbi. I mi i naš protivnik u meč ulazimo sa idealnim skorom od po sedam pobjeda. Smatram da smo se dobro spremili, rival nam je dobro poznat i odlučni smo da na gostujućem terenu pokažemo da je Lovćen prvi kandidat za oba trofeja - poručio je iskusni lijevi bek.

Pratite nas!