Za razvoj rukometa u Mojkovcu od izuzetnog značaja je što će Brskovo naredne sezone igrati u najvišem rangu takmičenja, zbog čega u klubu podržavaju odluku Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore o statusu tekuće sezone, a koja je prekinuta usljed epidemije virusa COVID-19, kaže u razgovoru za zvanični sajt Saveza predsjednik RK Brskovo Radoje Kljajević.

Brskovo je u trenutku prekida takmičenja zbog epidemije novog virusa bilo na drugom mjestu Druge muške lige, a nakon odluke UO RSCG da se Prva liga prošiti za dva mjesta, od naredne sezone će biti dio elitnog ranga takmičenja. Kljajević ističe da razvoj rukometa u Mojkovcu treba da ide u pravcu stvaranja jednog kluba, koji će biti stabilan prvoligaš i sa sopstvenom bazom igrača, a cilj kluba u narednoj sezoni u Prvoj ligi je osvajanje pozicije u sredini tabele.

Kako komentarišete odluku Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore da Prva ženska liga bude proširena za dva tima u narednoj sezoni? 

- Imajući u vidu konkretne okolnosti uzrokovane pandemijom COVID-19, te direktan uticaj iste na odvijanje rukometnih takmičenja u Crnoj Gori, odluku UO Rukometnog saveza Crne Gore smatramo najpravednijom u datim okolnostima, iako svjesni da ista nije mogla naići na opšte odobravanje klubova u našoj državi. Ovom odlukom, naš stari-novi RK Brskovo stekao je prvoligaški status, što je rukometnom klubu iz Mojkovca oduvijek i pripadalo i đe mu je mjesto, uprkos proteklim godinama tavorenja i tapkanja u mjestu.

Kako će navedena odluka uticati na razvoj rukometa u Vašem gradu i koliko je značajno što će Vaš tim biti u prilici da igra protiv najboljih timova u državi?

- Činjenica da je decenijama unazad rukomet neprikosnoven i najpopularniji sport u Mojkovcu, činjenica da smo nastupanjem u Drugoj crnogorskoj ligi oživjeli rukometni sport i vratili publiku u dvoranu, govori dovoljno o značaju i daljoj afirmaciji rukometa u našem gradu.  Nesumnjivo da će ova odluka UO RSCG pozitivno uticati na razvoj rukometa u Mojkovcu. Iako, u ovom trenutku, usljed neracionalnih afiniteta i nepoznatih motiva, u Mojkovcu funkcionišu dva rukometna kluba, što je finansijski neodrživo i u značajno bogatijim sredinama od našeg grada. Razvoj rukometa u Mojkovcu mora da ide u pravcu stvaranja jednog kluba, sa ambicijama stabilnog prvoligaša i sopstvenom bazom igrača – mlađih kategorija, što je u zlatnim godinama RK Brskovo i bio slučaj.

Kakvi su planovi kluba za narednu sezonu i što je potrebno uraditi kako bi klub bio spreman za učešće u najvišem rangu takmičenja?

- Plan kluba za narednu sezonu 2020/21 je dio dugoročnog petogodišnjeg plana, čiji krajnji cilj je stvaranje stabilnog prvoligaša koji će se kontinuirano, iz sezone u sezonu, boriti za naslov prvaka Crne Gore i trofej Kupa, uz proporcionalan razvoj i napredovanje mlađih kategorija. U ovom trenutku naš klub pregovara o nastavku finansijske saradnje sa privatno-poslovnim partnerstvom “Mira”, zatim sa jednom ozbiljnom kompanijom za jednogodišnji sponzorski ugovor, a tu je i neohodna značajna finansijska podrška od strane Opštine Mojkovac, koja neće izostati. Ambicije kluba za sezonu 2020/21 su krajnje realne - sredina tabele, što će, uz planirana pojačanja na tri pozicije, biti realan domet našeg kluba – zaključio je Kljajević.

 

Pratite nas!