Sjever je, baš kao u seriji Igra prijestola, za rukometaše Lovćena bio neosvojiv u prvom dijelu sezone: poraženi su u Beranama (Komovi) i Pljevljima (Rudar).

U trećem pokušaju, uspjeli su: branilac titule je otvorio 12. kolo trijumfom nad Jedinstvom u Bijelom Polju 27:22 (11:11), preuzevši 1. mjesto, makar do večerašnjeg meča Rudara i Komova.

Ipak, „crveni” i dalje traže sigurnost i šampionsku igru.

To je bilo naročito primjetno u prvom dijelu, otvorenom vođstvom domaćina 4:2 (9. minut).

Prvi se od gostujućih bekova zagrijao i razigrao Slobodan Bulajić: nakon nekoliko njegovih asistencija, pa tri uzastopna gola, na koja se nadovezao kapiten Vuk Latković, tim Duška Milića je u 18. minutu vodio 9:5.

Borbeni Bjelopoljci nisu spremili bijelu zastavu, a desni bek Danilo Joksimović im je hranio samopouzdanje pogocima.

Borbeni momci trenera Radoja Lekića su do poluvremena izjednačili, a u uvodu nastavka u dva navrata i bježali za po gol (12:11, 13:12).

Bio je to i njihov maksimum. Cetinjani su povećali borbenu gotovost u odbrani, ohrabreni intervencijama golmana Vuka Borilovića; Bulajiću se u napadu pridružio vunderkind Luka Vukićević, te srednji bek Brajan Ankersen saradnjom sa pivotom Slavišom Lacmanovićem, i u 47. minutu semafor je pokazivao 17:21.

Domaćin je u 57. minutu prišao na 21:23, ali je Bulajić svojim 10. golom raspršio neizvjesnost...

Uz njega, u pobjedničkom timu golgeterski je odskočio još samo Vukićević (osam), dok su u Jedinstvu najefikasniji uz Joksimovića (pet) - koji zbog povrede nije igrao od 40. minuta - bili Nemanja Đurašković (šest) i Bojan Varagić (pet).

U drugom meču u istom terminu, Partizan je u gostima savladao Budvansku rivijeru 24:23 (15:14).

Tivćane su predvodili Nemanja Barac sa sedam i braća Nemanja i Veselin Drakulović sa po pet golova, koliko su za domaće dali iskusni Radivoje Đođić i kadetski reprezentativci Vojislav Vukić i Luka Nikolić.

Pratite nas!