Marko Knežević je u stručnom štabu kadetske reprezentacije Crne Gore. Trener je golmana, kao i u prvom timu Mornara 7, a predvodi kadetsku i pionirsku ekipu iz Bara.

Jedan iz mlađe garde crnogorskih trenera ističe da je zdravlje na prvom mjestu, a da će za rukomet biti vremena, te da kompletnu snagu treba usmjeriti u pravcu borbe i pobjede protiv korona virusa.

- Kao što je je poznato, seniorski tim nijesmo opteretili planom i programom rada, ali smo sigurni da igrači, u ambijentu koji nije tipičan za trening, rade samoinicijativno. Kao i svi, i oni se snalaze. Što se tiče naših kadeta, dobili su set vježbi koje bi trebalo da rade kako bi održavali kondiciju, a sve na osnovi povjerenja igrača i trenera - kazao je Knežević.

 Nema razlike u treningu između igrača i golmana. Set vježbi je isti.

- Proslijedio sam plan i program koji mi se učinio najboljim od drugova koji igraju u inostranstvu, a uz sve to dobili su i onaj koji sprovodim kod kuće, a koji je praktičan i koji mogu svi da rade. Uglavnom su to neke bazične vježbice, skokovi, preskoci... Osnovne vježbe kako bi zadržali kondicionu spremu zajedno sa trbušnjacima, sklekovima... Sa ovim vježbama mogu da zadrže, ali i povećaju tonus mišića. U nedostatku rikvizita, koji pomažu za specifične vježbe, primjenjujemo one koje su vezane za parter.

Knežević je iznio mišljenje po pitanju nastavka lige:

- Nisam optimista, ali iskreno bih volio da se liga nastavi, jer nam rukomet svima nedostaje.