Sestre Nađa (16) i Jovana (18) Kadović jedva čekaju okupljanje ekipe, zajednički rad i uslove gdje će u dobroj atmosferi nadoknaditi propušteno Ali, do tada, svakodnevno u dvorištu ispred kuće rade na sebi kako bi, koliko-toliko, sačuvale snagu i optimizam.

Zajedno je lakše. Dopunjuju se. Jovana je golmanka, Nađa krilo. Mlađa od sestara je u ovoj polusezoni debitovala za Budućnost u Ligi šampiona.   

- Svaki dan smo u treningu. Radimo vježbe snage. Iskreno, možemo puno toga da uradimo. Treniramo od dva do tri sata dnevno. Dobile smo plan i program i trudimo se do kraja da ispoštujemo. Dosta improvizujemo, kao dodavanja, šuteve, a u ovoj varijanti smo i kreativne. Zajedno radimo, pa nam je samim tim lakše i zanimljivije - istakla je Nađa.

Uputstva se prate.

- Što se tiče rukometnog dijela same se snalazimo. Nije nam dosadno, ujutro treniramo, nakon toga učimo, nadoknađujemo propušteno. Čitamo knjige, gledamo filmove, provodimo vrijeme sa porodicom i čekamo rukomet da krene. Na sreću, ispred kuće je dvorište, pa nam bude lakše za rad. Ali, nedostaje nam tim. Nikome od nas nije lako, navikli smo na svakodnevne obaveze. Ja sam energična, teško me drži mjesto, ali situacija je takva da moram da ostanem kod kuće. Sa pozitivnim mislima možemo iz sebe da izvučemo najbolje. Ali, baš nedostaje rukomet, ekipa, atmosfera sa treninga... Iskreno, sve bih dala da odradim makar jedan trening sa ekipom, pa makar bio i najteži.

U nedjeljama kada je sport stao, Nađa je sigurna da će sportisti imati više vremena da se posvete sebi.

- Imamo vremena da se posvetimo individualnom radu i da razmišljamo o  greškama koje smo pravili tokom sezone i čim počnemo da ih ispravljamo.

Na dnevnom je kontaktu sa društvom i koleginicama.

- U kontaktu smo svi, imamo grupu, aktivne smo, kvalitetno nam vrijeme prolazi. Trudim se iskusnijim igračicama da se prva javim, čujem kako su, kako vrijeme provode i malo da ih iskopiram u radu.

Mlada rukometašica Budućnosti ima više vremena za školske obaveze. Kao i njena sestra. Obje su učenice podgoričke Gimnazije.  

- Slušamo predavanja, radimo domaće, odgovaramo, a sve što do sada nijesmo mogle da stignemo pokušavamo na ovaj način da nadoknadimo.

 

Pratite nas!