Optimizma joj ne manjka. Anastasija Babović hrabro se bori nakon što je 18. novembra u Zagrebu morala na operaciju prednjih ukrštenih ligamenata. Do danas je prošla kroz razne faze oporavka. Svijetlo se vidi, biće spremna za narednu sezonu.

- Koljeno je stabilno, ligamenti su super, meniskus izgleda dobro, počela sam prije nekoliko dana da trčim, a uskoro ću i promjene pravca. Svakodnevno sam u teretani, jačam nogu, a neke vježbe sa gola i stojeći radim. Sve ide kako treba, od sljedeće kontrole sigurna sam da ću brže trčati i sigurnije raditi promjene pravca. Doktor je baš zadovoljan kako ide oporavak. Jedva čekam da se vratim.  Kad je ovako, onda sam i ja dobro - kazala je talentovana golmanka Budućnosti.

Raduju rezultati njene ekipe.

- Sa Đerom smo pokazali kako radimo od starta sezone. Sa Krimom je bilo odlično do posljednjih desetak minuta, s obzirom u kakvom smo sastavu bili i da smo bili oslabljeni na trenzima, možemo biti zadovoljni. Vidi se da idemo uzlaznom putanjom, sigurna sam da ćemo u utakmicama koje dolaze i one dvije najbitnije u četvrtfinalu pokazati koliko kvalitetno radimo.

Mlada golmanka smatra da će se u četvrtfinalu njen tim pitati.

- Sve zavisi od nas. Sa svakom ekipom možemo da igramo i svako nam odgovara zbog načina na koji treniramo. Ko god da dođe bićemo spremni - poručila je Anastasija.