Iako su bile totalne autsajderke, rukometašice Crne Gore su pružile fenomenalan otpor Danskoj, ali su u četvrtfinalu 26. Svjetskog prvenstva poražene 26:24.

Čini se nezasluženo, da je domaćin morao da prođe i da je imao pomoć i sudija, ali i delegata.Article list

„Ne znam šta da kažem. Toliko sam ponosna i srećna što su se djevojke ovako borile, pokazale srce i znanje, da su bolje od ovih što prolaze i vrište”, rekla je Popovićeva dok su Dankinje išle kroz miks-zonu.

„Vidjelo se iz prikazanog da nije bilo moguće da odemo u polufinale. Ne bih da pričam o nekim ljudima, jer uvijek budemo kažnjeni šta god da kažemo. Imale su jedno isključenje, davale golove samo sa igračicom više i iz penala. Sjajna borba, sjajna odbrana, sjajna Marina na golu, a u napadu pravi šah i situacije nad Tanjom o kojima neću da pričam. Nisam tužna, ponosna sam kako su se borile i iznijele ovo. Svaka im čast i to je to”.

Igračice su bile tužne, ali je selektorka rekla da bi trebalo da su ponosne.

„Rekla sam im da ne plaču, ovo je velika pobjeda za njih. Svaka od njih koja je danas bila na terenu, od najmlađih Ana Popović i Godeč i njihove fenomenalne odbrane, Nine koja je odradila posao na krilu. Bilo je grešaka, ali to je sastavnio dio rukometa. Crna Gora ne bi trebalo da brine, ove djevojke su prošle kroz iskustvo, koje je neprocjenjivo. Sad imamo i to, sa svim ovim što se dešavalo, samo da idemo naprijed uzdignute glave. Nema šta da se plače”.

Popovićeva je naglasila da je tim rastao i došao do visokog nivoa, što je najveći dobitak sa ovog prvenstva.

„Došle smo da igramo utakmicu za utakmicom, da budemo bolje, učimo, upoznajemo se, da rastemo kao tim. E taj tim koji su one stvorile, koji diše kao jedan, to je nešto neprocjenjivo. Može na krilima neke igračice da se pobijedi neka utakmica, ali smo rasle i došle do toga da možemo kao tim da se suprotstavimo velikoj Danskoj. Važno je da su sve izašle zdrave iz ove utakmice, da su iskusnije, a još dvije utakmice će nam koristiti za ono što želimo”, poručila je selektorka.

Pratite nas!