Kada je u avgustu 2018. Duško Milić preuzeo Lovćen, u prvi plan je iskočilo nekoliko juniora.

Najviše pažnje na sebe je skrenuo tada 17-godišnji Aleksandar Mrvaljević, koji se izborio za ulogu prvog lijevog krila i bio jedno od otkrovenja Prve lige.

Dvije sezone je bio neprikosnoven, ali je prošle pao u drugi plan, jer se u matični klub vratio proslavljeni crnogorski reprezentativac, Igor Marković.

Mrvaljević je u prvom timu rijetko dobijao šansu, ali je zato blistao za Lovćen 2 u Drugoj ligi. Na nekoliko utakmica je imao dvocifren broj golova, a prosječno ih je postizao devet, tj. 81 na devet mečeva.

Kako je Marković ostao u Lovćenu, 20-godišnji Cetinjanin je odlučio da ode negdje gdje će imati veću minutažu. Izbor je pao na srpskog superligaša Novi Pazar, gdje će mladi Cetinjanin biti prvi izbor na lijevom krilu i imati sasvim dovoljno utakmica da napreduje.

„Jako sam srećan zbog dolaska Novi Pazar. Smatram da je to korak naprijed u mojoj karijeri. Liga je jača, igra se veći broj utakmica, tako da ima više prostora za napredak”, rekao je Mrvaljević za MNE rukomet.

U novom klubu je već odigrao nekoliko pripremnih utakmica i vjeruje da je napravio pravi potez.

„Igrači i uprava su me maksimalno korektno prihvatili. Ovo je novo iskustvo za mene, prvi put sam otišao od kuće, ali sam siguran da ću velikim radom dodatno napredovati uz novog trenera i dati veliki doprinos u ostvarenju što boljih rezultata Novog Pazara. Ekipa je relativno mlada, željna dokazivanja i smatram da možemo da se uključimo u borbu za plej-of, iako imamo jako tešku grupu”.

Mrvaljević je, kao i mnogi rukometaši sa Cetinja, ponikao u Cepelinu, ali najviše voli Lovćen. I nije mu bilo lako da ode.

- Pored Cepelina, gdje su me od prvih rukometnih koraka do kadetskog uzrasta učili jedan od velikana crnogorskog rukometa Miodrag-Miško Popović i njegov sin Blažo, Lovćen je moja velika ljubav. Sa ponosom sam branio boje kluba i jako teško mi je bilo da ga napustim”, zaključio je Mrvaljević.