Đurđina Jauković vjeruje da će se brzo priključiti pripremama Bresta. Čeka vizu iz Beograda, strpljiva je i smatra da će spremna doći na novo okupljanje.

- Čekam vizu, očekujem brzo da se priključim timu koji je 6. jula počeo sa radom. Bukvalno sam od marta u treningu, znam da me čeka teška sezona i da će fizička sprema biti najbitnija da izdržim sve napore - kazala je Jauković.

Već zna šta je čeka sa Brestom.

- Nakon testova, druženja i upoznavanja idemo u kraće pripreme, pred put za Đer gdje ćemo trenirati i igrati utakmice. Nakon toga planirane su još dvije, tri utakmice sa prvoligašima iz Francuske. Mislim da je to optimalan broj. Najbitnije da imamo što više ponavljanja i da se što prije uklopimo. Više puta sam igrala protiv Bresta, otprilike znam sistem, a ovih dana sam gledala utakmice da bi mi bilo lakše. Zaista, jedva čekam da se priključim, za mene je ovo novi izazov, početak i poglavlje karijere. Bila sam tu sedam godina, kod kuće, sa klubom koji mi je dosta toga dao i zahvalna sam na svemu.

Đina i Brest će dva puta igrati protiv Budućnosti. Naša reprezentativka ovako je prokomentarisala obje grupe LŠ:

- Čini mi se da je ove godine Liga šampiona posebno jaka. Lako je zaključiti, ako pogledamo papir, da lakih protivnika nema. U našoj grupi su debitanti CSKA i Dortmund i tek što sam pomislila kako ne poznajem baš dobro ove ekipe, na društvenim mrežama sam konkretno vidjela ko sve igra za ruski tim. To su sve poznate igračice, reprezentativke koje su igrale za Rostov, Astrahanačku... I Odenze je jak. Svi ćemo jednako konkurisati za prva dva mjesta koja direktno vode u osam najboljih.

Đini se sviđa ovogodišnji sistem takmičenja LŠ.

- Izgleda zanimljivije nego što je bilo do sada. Ima više timova, dvije su grupe, svaka utakmica biće bitna, svaki klub imaće neki drugačiji pristup. Svako će juriti bodove i direktan plasman u osam.

Pratite nas!