Lavice“ počinju pripreme za treće učešće na najvećoj svjetskoj smotri sportista - pod vođstvom selektorke Bojane Popović u četvrtak će u Sportskom centru „Morača“ odraditi prvi trening u sklopu priprema za Olimpijske igre u Tokiju koje otvaraju 25. jula duelom protiv Angole.

Za izazov koji ih očekuje u Tokiju, naše djevojke pripremaće se u Podgorici, a od 5. do 8. jula očekuju ih provjere na turniru u Erdu, gdje će odmjeriti snage protiv domaćina Mađarske i Brazila.

Rivali u grupi A na Igrama u Tokiju, pored Angole su još Holandija, Norveška, Japan i Južna Koreja, a plasman u četvrtfinale izboriće četiri prvoplasirane selekcije.

U odnosu na sastav koji je na kvalifikacionom turniru krajem marta u Podgorici izborio vizu za Olimpijske igre, selektorka Popović ponovo može da računa na srednjeg beka Milenu Raičević i golmanku Marinu Rajčić, koje se vraćaju nakon pauze zbog porođaja.

Na spisku selektorke Popović su golmanke Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija), Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija), Anastasija Babović (Dunajvaroš, Mađarska) i Marina Rajčić (Budućnost), krila Majda Mehmedović (Budućnost), Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), Ivona Pavićević (Budućnost), Jovanka Radičević (Budućnost), Nina Bulatović (Jagodina, Srbija) i Dijana Ujkić (Gloria Buzau, Rumunija), bekovi Đurđina Jauković (Brest, Francuska), Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska), Itana Grbić (Budućnost), Milena Raičević (Budućnost), Matea Pletikosić (Krim, Slovenija), Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija), Nataša Ćorović (Levalea 2010) i Ilda Kepić (Holstebro, Danska), te pivoti Tatjana Brnović (Budućnost), Nikolina Vukčević (Budućnost) i Ema Ramusović (Budućnost).

Ćorović i Kepić nijesu prijavljene za nastup na Olimpijskim igrama, ali će biti dio tima tokom priprema, jer stručni štab na njih računa u narednom periodu.

 

Pratite nas!